WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

vt ♥ designstad Den Bosch

Op een zonnige herfstdag bezocht de vtwonen redactie verschillende hotspots in Den Bosch. Tijdens de wandeling langs verschillende adressen vielen we als een blok voor deze heerlijke stad. Met vtwonen 01-2019 kom je op de 17 beste plekken van de stad. We lichten 5 hotspots uit die je niet mag missen.

Hotspot Den Bosch - Straatbeeld - vtwonen
Hotspot Den Bosch - MisterDesign - Pompen en Verlouw - Woonwinkel - vtwonen

Den Bosch Designstad

Aan de Vughterstraat vind je het historische pand van Pompen & Verlouw. Een hotspot voor design dat onderdak biedt aan vier mooie bedrijven. Zoals MisterDesign: in het prachtige pand geen standaard items, maar design van de mooiste merken. Wij mochten binnenkijken in dit mooie pand en keken onze ogen uit door alle unieke meubels. Maar de dag is niet compleet voordat je eerst een bezoek hebt gebracht aan keramisch atelier Cor Unum. Cor Unum ligt naast MisterDesign en is het adres om bijzonder keramiek te scoren. Hier kan je worden rondgeleid door de werkplaats om te ervaren hoe hoogwaardige keramiek tot stand komt. Heerlijk opwarmen na een stadswandeling door Den Bosch? In het stoere buurtcafé, Café Herman, gelegen in de rijksmonumentale watertoren van Den Bosch heeft een bijzonder mooi en authentiek interieur. Hier kun je terecht voor een lekkere bak koffie, ontbijt, lunch of borrel met (of zonder) borrelhapjes.

Roze interieur in het Werkwarenhuis in Den Bosch - Hotspot - vtwonen

Werkwarenhuis

Net buiten het centrum van Den Bosch bevindt zich ook een heel bijzonder adresje: het WerkWarenhuis. In deze creatieve broedplaats kun je heerlijk eten, rondkijken en ook hier worden prachtige producten met een verhaal ontworpen. Vergeet zeker niet nog een foto van het roze interieur te maken!

Winkel OERWOUD Den Bosch - Lunchroom - Hotspot - vtwonen

Oerwoud

Een ander adres in de Vughterstraat is de stadstuinwinkel en health café OERWOUD. Wat OERWOUD zo bijzonder maakt is dat alles, in de ruimste zin van het woord, met groen te maken heeft. Een groene oase waar je terecht kunt voor duurzame producten, zoals planten,  woonaccessoires, gezonde smoothies en heerlijk fairtrade eten.

nog meer: wooninspiratie