WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hotspot in Den Bosch: Cor Unum

Cor Unum is hét adres om bijzonder keramiek van (on)bekend Nederlands ontwerp talent te scoren. Drijvende kracht achter dit bijzondere productiehuis is Lotte Landsheer, die als kind al rondliep tussen de keramiekovens en draaischijven.

Cor Unum Atelier Hotspot vtwonen 01-2019

Iedereen heeft talent

Lotte: ‘Mijn vader, Zweitze Landsheer, was in 1953 een van de oprichters van dit atelier. Het is gestart als sociale werkvoorziening waarbij het passend werk bood aan, zoals we dat nu noemen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ons gemeenschappelijk ideaal is nog steeds: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan er aan bijdragen de wereld iets mooier te maken.’

Cor Unum Winkel Hotspot vtwonen 01-2019

Iedereen heeft talent en iedereen kan er aan bijdragen

de wereld iets mooier te maken.

Liefde en ambacht bij Cor Unum

In het atelier ontwerpen en maken bijzondere mensen met veel liefde en ambacht keramiek. Cor Unum daagt gevestigde én jonge ontwerpers uit om de grenzen van het keramisch ambacht op te zoeken. Achter in het pand bevindt zich het atelier waar alles wordt gemaakt en voor in de winkel zijn alle prachtige keramiekontwerpen te koop. Tip! Loop ook nog bij de buren langs, MisterDesign.

Praktisch

Cor Unum
Vughterstraat 270
’s-Hertogenbosch

nog meer: wooninspiratie