WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De leukste hotspots in Valencia

Compact Valencia is een stad van uitersten. Drink een koele horchata in de oude wijk El Carmen, fiets naar trendy Ruzafa om te shoppen en eindig met pealla aan zee. En dat op één dag. vtwonen wijst je de weg.eten-citytrip-valenciashoppen-valencia-citytripvalencia-citytrip-hotspot

Lekker eten

 • Canalla Bistro is een betaalbare hotspot van topkok Richard Camarena. Deel hier een tapasmenu van zeven gangen en je bent zeker van een subtiele smaakexplosie!
  Carrer del Mestre Josep Serrano, 5
 • Voor amandellekkernijen kun je terecht bij Turrones Ramos, sinds 1890 een begrip in Valencia. Scoor hier repen met amandel, suiker en honing, een leuk cadeautje voor het thuisfront.
  Calle de la Sombrerería, 11

Winkelen in de stad

 • Struin door de nauwe straatjes van de wijk El Carmen en vind Pannonica Vintage, een winkeltje met vintage meubels en gekke gadgets, zoals antieke landkaarten, camera’s en koffers.
  Carrer de Baix, 28
 • L’Envers du Decors met Franse eigenaar is een winkel vol vintage vondsten uit de jaren zestig en zeventig, met hier en daar een accessoire van nu.
  Carrer de Cuba, 43

Om te zien

 • Jardí Botànic is de oudste bo0tanische tuin van Spanje. Slenter wat rond tussen weelderige exotische bomen, relax op een van de witte houten bankjes en laat de geur van lavendel en rozemarijn tot je doordringen.
  Carrer de Quart, 80
 • Zie je witte futuristische gebouwen? Dat is La Ciutat de les Arts i les Ciències (De Stad van Kunst en Wetenschappen), bijna allemaal ontworpen door de beroemde plaatselijke architect Santiago Calatrava.
  Av. del Professor López Piñero, 7

valencia-hotel-aanbieding

Bron: vtwonen 02 2016 | fotografie: Denise Keus

nog meer: wooninspiratie