WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De leukste adressen in de hoofdstad

Wat is hip & happening in Amsterdam? Ontdek het op onze vtwonen-route langs de leukste nieuwe adressen, dwars door de stad, van west naar oost. Op de fiets natuurlijk!


vtwonen loves Amsterdam

the collector

Freud

hotspots Amsterdam plattegrond

Hotspots Amsterdam

Wie bij The Collector in de Amsterdamse buurt De Pijp binnenloopt, stapt in een andere wereld. Via de enorme entree kom je in een mooi ingerichte lichte ruimte waar bijzondere kleding, tassen en lifestyleproducten worden verkocht. Hebberigheid ligt op de loer. Om teleurstellingen te voorkomen: de Fiat 500 is niet te koop, het is de auto van de zaak.

Restaurant Freud is al meer dan zes jaar een groot succes. So what’s new? Het interieur is compleet vernieuwd. Bedacht door ontwerper Ronald Hooft. Met duurzame materialen, zonder poespas. Maatschappelijk verantwoord is Freud ook, want hier werken alleen mensen met een psychiatrische achtergrond. We zijn het helemaal eens met hun motto: ‘Je moet wel gek zijn, als je hier niet gaat eten’.

 

Bron: vtwonen | Productie Marianne Luning | Fotografie James Stokes | Kaart Rolien van der Leeuw | Illustratie Marco Stoker

nog meer: wooninspiratie