WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 5 leukste stadsstranden

Om te genieten van zon, zee en strand hoef je niet meer naar de kust. Afkoelen met een cocktail in de hand kan ook midden in de stad! Wij zetten de 5 leukste stadsstranden voor je op een rijtje.  blijburg

1. Blijburg, Amsterdam

Voor een dagje strand in onze hoofdstad ga je naar Blijburg. Blijburg is een strandpaviljoen op IJburg en ligt aan het IJmeer. Naast tot rust komen op het zandstrand en naar hartenlust zwemmen, kun je hier ook heerlijk eten en drinken. Op mooie dagen staan er zelfs extra foodtrucks! En bij het vallen van de avond kun je bij het kampvuur de sterren zien. Blijburg is al sinds 2003 open en was meteen een succes. Inmiddels is de locatie drie keer veranderd en kunnen we dit jaar genieten van ‘Klein Blijburg’: een knusse tijdelijke plek.

2. Belcrum Beach, Breda

Breda aan zee! Bij Belcrum Beach is bijna alles van restmaterialen gemaakt en wordt alles gerund door vrijwilligers. Groenten en kruiden voor de keuken van het strandpaviljoen worden uit eigen moestuin gehaald. Afkoelen kan met een lekker drankje: zwemmen is namelijk niet toegestaan. Naast genieten van het mooie weer, kun je bij Belcrum Beach ook terecht voor ‘film on the beach’, ‘yoga on the beach’ en meer.

3. Strand Oog in Al, Utrecht

Lunch, diner of een lekker drankje: bij Strand Oog in Al (ook wel Soia genoemd) kan het allemaal.  Een zwembadje en buitendouche zorgen voor verkoeling. Ook met kinderen is Soia een leuk dagje uit: er is namelijk een omheinde speeltuin. Ook worden er regelmatig yogalessen, festivals en concerten georganiseerd. Genoeg te doen dus!

4. Funvalley, Maastricht

Heb jij zin in iets actiefs? Ga dan naar Fun Valley in Maastricht! Naast genieten van het dagstrand, kun je je vermaken met paintball, lasertag, een escape room, klimmen en meer. Op het zandstrand of de ruime ligweide kun je de hele zomer terecht. Zwemmen kan in het frisse bronwater in een uitwas van de Maas. Zelfs ín het water kan je lol niet op. Maak eens een ritje op een waterfiets of ga voor de stand up paddle. Voor de kinderen is er een buitenspeeltuin. Als je na al die activiteiten honger hebt gekregen kun je gratis gebruik maken van de beschikbare barbecues.
waterjump tilburg

5. Waterjump, Tilburg

Maandag langzaamaan-dag, dinsdag cultuur-dag, woensdag kiddies day… ga zo maar door! Bij Waterjump is er altijd wel wat te doen en vind je behalve een ontspannen sfeer ook een zandstrand, hangmat en zomerse hapjes en drankjes. Zin in een BBQ? Ze staan voor je klaar en je kunt zelfs ter plekke een BBQ-pakket bestellen.

nog meer: wooninspiratie