WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creatieve markten, workshops en leuke uitjes

Wij hebben weer de leukste creatieve markten, uitjes en workshops voor je op een rij gezet. Mode, kunst, food, interieur voor ieder wat wils en er is elk weekend wel iets leuks te doen!

neighbourfoodmarket event markt

Collectie surrealisme

Museum Boijmans Van Beuningen heeft een ruime keus wat betreft tentoonstellingen. Het is geen toeval dat de allereerste Europese overzichtstentoonstelling van René Magritte in 1967 plaatshad in Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum was – mede dankzij de toewijding van conservator Renilde Hammacher – Van den Brande (1913-2014) – toen net begonnen met de opbouw van een indrukwekkende eigen collectie surrealisme die later een van de pijlers zou gaan vormen van het museum. Deze internationaal hoog aangeschreven verzameling bevat werk van kunstenaars als René Magritte, Salvador Dalí, Yves Tanguy en Paul Delvaux en dijt nog altijd uit, met dank aan recente aankopen. Benieuw geworden naar deze tentoonstelling? Hier vind je meer informatie over deze collectie, maar ook andere tentoonstellingen die op de agenda staan! Wil je de tentoonstelling bezoeken? Er worden veel kortingsacties aangeboden. Maak er gebruik van!

Petit Bazaar in Gent

Ben je op zoek naar leuke kinderspulletjes en wil je graag eens iets ‘anders’? Dan is het internet de uitgelezen plek om dat leuke jurkje of dat grappige speeltje te spotten! Er zijn al heel wat Belgische kinderwebwinkels met een kleurrijk en karaktervol aanbod. Op verschillende data vind je de hipste kinderwebwinkels samen onder één dak! Op deze ‘Petit Bazaar’ kan je de leukste kinderspulletjes, -kleertjes, -kaartjes, -decoratie, -kunst en -speeltjes en doopsuiker eens in ’t echt bewonderen en kennis maken met de mensen achter deze webwinkels! Toegang is gratis. Op de site van petitbazaar vind je de webwinkel, maar ook wanneer de nieuwe Petit Bazaar plaatsvindt.

Workshops Make, do en illustrate

Kom naar een van de Make, do & illustrate middagen om een paar uurtjes heerlijk te tekenen, schilderen of collages te maken. Je krijgt geen les of workshop, maar je kunt om de vrijdag in Elle Aime aanschuiven, een kopje thee drinken, onze materialen gebruiken en gezellig kletsen met andere makers en illustratie-liefhebbers. Ook kun je je inschrijven voor een geplande workshop of cursus. Kom samen met een vriend(in) of gewoon in je eentje, iedereen is welkom. Leer een creatieve techniek, laat je inspireren, ontmoet nieuwe mensen en maak iets moois!

Feelgoodmarket in Eindhoven

De FeelGood Market is een bruisend evenement vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten, lekkere (bio) hapjes, drankjes, workshops en goede live muziek. Een lekker dagje uit voor het hele gezin. Je kunt er shoppen, workshops volgen, gemasseerd worden, gezondheidsadviezen krijgen, hapjes proeven, genieten van de live- muziek en relaxen op het terras. En omdat we weten dat als de kinderen blij zijn hun ouders ook kunnen ontspannen, zijn er met name veel activiteiten voor kinderen. De FeelGood Market geeft eigenzinnige designers en creatievelingen de gelegenheid om hun niet alledaagse creaties aan het publiek te tonen. Daarnaast is de markt voor bezoekers een laagdrempelige en gezellige manier om kennis te maken met uniek ontwerp, exclusieve producten en de maker zelf! De FeelGood Market is er elke 3e zondag van de maand van 12:00-18:00 en de toegang is gratis.

thee markt

NeighbourFood Market in Amsterdam

Jong, oud, brak en fris ontmoet elkaar waar het lekkerste eten van Amsterdam verzameld is. Iedereen die houdt van lekker, samen eten en op zondag voor 15.00 uur uit bed is…op de NeighbourFood Market komen de good-food verkopers van en om de stad samen, het is een platform voor cateraars, bio-boeren, traiteurs, bakkers, slagers, gevierde lokale chefs, kaasmakers, worstendraaiers, sap-persers, soepkokers, sandwich-helden, fanatieke foodies, barista’s, heren van de thee en enthousiaste producenten…oftewel; ieder uit de stad die goed eten en drinken met liefde en een verhaal aanbiedt! Kijk in de agenda van NeighbourFood Market voor data en tijden. Toegang is gratis!

Swan Market in Rotterdam

Swan Market is een lifestyle markt, waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Onder andere mode, sieraden, vintage, accessoires, betaalbare kunst zijn ruim vertegenwoordigd tijdens Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke horeca en live muzikale optredens. De gezelligheid bij Swan Market wordt gecreëerd door de variëteit aan bezoekers; een goede mix tussen jong en oud, stelletjes en gezinnen met kinderen, het loopt door elkaar en maakt plezier met elkaar. Van 11.00 tot 17.00 op verschillende zondagen. Toegang gratis.

Puur, Hip en Handgemaakt Markt

Op de Puur, Hip en Handgemaakt markt komen de leukste, creatiefste en kunstigste webwinkels bij elkaar en pakken uit! De Hip en Handgemaaktmarkten zijn succesvol en de deelnemers zijn zoveel mogelijk mensen die webwinkels hebben en unieke dingen maken. Het is voor de kopers en de makers leuk; kopers krijgen een gezicht bij een webwinkel én de kans om bijzondere dingen te kopen. Het leuke is dat de markt door heel Nederland trekt. Kijk voor de agenda op de site van Puur, Hip en Handgemaakt.

Sunday Market in de Westergasfabriek, Amsterdam

De Sunday Market is dé maandelijkse Fashion, Art & Designmarkt in  en biedt een platform aan ontwerpers, kunstenaars en creatives om zichzelf direct aan het publiek te tonen. Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. Van 12.00 tot 18.00 op 1 zondag per maand. Kijk op de site van Sunday Market voor de agenda. Entree gratis.

sap event markt

Pure Markt in Amsterdam en Amstelveen

De Pure Markt wil iedereen graag kennis laten maken met verschillende leveranciers die zich bezighouden met ambachtelijk en lekker eten, maar ook met creativiteit en duurzaamheid. Op de markt vindt je pure producten, verkocht door de producenten zelf. Zij kunnen je informeren over de ingrediënten, herkomst en het productieproces. Je kunt je aankopen ter plekke nuttigen of mee naar huis nemen. De Pure Markt heeft een aantal vaste én een aantal wisselende leveranciers, die allemaal met veel enthousiasme deelnemen. De markt is te bezoeken op zondagen van 11:00-18:00. Kijk voor de actuele agenda op de site van Pure Markt. Toegang gratis.

Feel good en Shop Event

Shopping madness it is! Feel good & Shop Event is een leuk feelgood-, lifestyle en shop event waar je heerlijk kunt shoppen, beleven, genieten, ontdekken, proeven en bewonderen. De leukste (web)shops uit het hele land laten hun online shop even voor wat het is en gaan zich twee dagen uitleven in hun pop-up store op Feel good & Shop Event waar je de nieuwste fashion musthaves en hipste lifestyle trends kunt shoppen. Kijk voor de tijden en data op de site van Bohemia. Entreeprijs rond de 8 euro.

Bron beelden: Neighbourfood MarketFeelgood market

nog meer: wooninspiratie