WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Citytrip Nijmegen: een onderbelichte parel

De stad van de Stevenskerk, de vierdaagse en Kronenburgerpark. Een onderbelichte parel, dát is Nijmegen. Je loopt er namelijk nog tegen unieke (shop)adressen aan en de horeca is creatief en vooruitstrevend. Een stad naar ons hart.

vtwonen 13-2019 | Citytrip Nijmegen: een onderbelichte parel
vtwonen 13-2019 | Citytrip Nijmegen: een onderbelichte parel

Om het lijf

Spot de 101-Dalmatiërs fiets en je bent aangekomen bij 512. Binnen hangen de rekken vol met eigentijdse jurken en broekpakken, verder hebben ze ingetogen accessoires en hier en daar een salontafelboek. 512 deelt de winkel met Bleshyou, een planten concept met koffiehoekje in het raam. Bijzonder is dat er ook tweede- hands planten verkocht worden en ‘rescue’ planten, planten met een verhaal. Dat verhaal valt te lezen op het kaartje dat op een prikker bij de plant gestoken is (Van Broeckhuysenstraat 20). Western cowboy-laarzen en glitterblouses koop je bij Sussies Vintage. Leuk voor zowel je portemonnee als de planeet (want hergebruik) (Lange Hezelstraat 57).

winkel 512 Nijmegen
Winkel 512
suussies vintage
Sussies Vintage
winkel 512 Nijmegen
Winkel 512

Huisraad

Zeker geen interieur-onbekende, maar de Home Stock vestiging in Nijmegen is een van de leukste. Je vindt er kleurrijke lampen met franjes, een luipaardbank en school-platen voor aan de muur (Marikenstraat 47). Toegegeven, je moet ervan houden en niet alles zal in de smaak vallen, maar mocht je op zoek zijn naar opgezette dieren, dan is De Museumwinkel je eindstation. Van opgeprikte vlinders tot een hertenkop (Van Welderenstraat 114). Bert & Co is een inspirerende showroom geopend op afspraak voor unieke vintage en curiosa vondsten (Cargadoorweg 4).

vtwonen 13-2019 | Citytrip Nijmegen: een onderbelichte parel home stock
Home Stock
museumwinkel nijmegen
Museumwinkel Nijmegen
Bert & co
Bert & Co

LEES OOK
Citytrip Eindhoven: city of lights

Aan tafel

Picture time! Kushiin is een knappe ‘insta-proof’ koffie- en lunchzaak. De gerechten zijn niet alleen fotogeniek (hallo açai bowls en avo smash), maar ook opvallend lekker (Ziekerstraat 136). Een avond dineren bij Bistro Flores is een aanrader: alleen al het op je tafel wachten bij de haard of de keukenbar is een feest (Kelfkensbos 43). Voor liefhebbers van vlees is er The Black Fox. Er zit ook een slagerij in het pand (Kelfkensbos 32).

City trip Nijmegen: Bistro Flores
Bistro Flores
Kushiin Nijmegen
Kushiin
The Black Fox Nijmegen
The Black Fox

Blokkie om

Voor de originele adressen nét buiten de gebaande paden huur je een fiets en peddel je naar Bairro’s Kantine. Nieuw, cool en de beste plek om met een kop koffie de dag te starten (Gorterplaats 2a). Café-restaurant In de Kazerne is het boegbeeld van het complex en in de zomermaanden heeft het ’t beste terras van de stad. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner (Molenveldlaan 146). Restaurant Plek NMGN zit vak blij de Nijmeegse universiteit. De zaak is groot en je kunt er de hele dag door flexwerken, lunchen en dineren (Hatertseweg 23a).

City trip Nijmegen: Bairo’s Kantine
Bairo’s Kantine
De Kazerne
De Kazerne
Plek NMGN Nijmegen
PLEK NMGN

LEES OOK
Citytrip mooi Middelburg: rondje Zeeland

Rondje Stevenskerk

De Stevenskerk is niet te missen in het centrum van Nijmegen voor de citytrip en een rondje om de kerk loont: achter het imposante gebouw zitten namelijk een paar fraaie zaakjes verstopt. Zoals de koning der broodjes Bairro Alto. Oké, je kunt er ook andere dingen bestellen, maar die broodjes zijn zó goed, je zou wel gek zijn om ze te laten liggen (Kannenmarkt 6). Pal naast Bairro Alto zit Down Town. Een frisse zaak waar je ook kunt ontbijten of lunchen (Kannenmarkt 16). Ook ‘achter’ de Stevenskerk, maar niet voor eten en drinken dit keer: bij Loft 1 kun je een nieuwe garderobe scoren en ook qua interieur kleingoed zit het hier snor. Let op: vergeet niet naar beneden te lopen! De winkel is een stuk groter dan je in eerste instantie denkt (Achter de Hoofdwacht 1).

Down Town
Down Town
Bairro Alto
Loft 1 Nijmegen
Loft 1

Nijmeegse nachten

Een goed begin is het halve werk: begin je stedentrip met inchecken bij stadshotel Box5. De locatie midden in de stad is spot on. Daar blijft het niet bij: de kamers zijn prachtig ingericht met warme, diepe kleuren op de muren, een visgraatvloer en doorleefde leren meubels (Van Welderenstraat 120). Boutique Hotel Straelman is zowel chic als huiselijk. Dat laatste is te danken aan het formaat van het kleinschalige hotel (Straalmanstraat 28). Het coolste slaapadres van de stad is Hotel Credible: alleen al de buitenkant van het hotel is een feest om te zien (Hertogstraat 1). Wie liever iets buiten de drukte van de stad logeert, mag reserveren bij Hotel Nimma. In de lobby staat een oude zeecontainer waar de koks sloven (het resultaat is gelukt) (Weurtseweg 478).

Boutique hotel Straelman
Hotel Straelman
Hotel Credible Nijmegen
Hotel Credible
Hotel Nimma Nijmegen
Hotel Nimma

Bekijk hier al onze andere favoriete hotspots!

Maartje Diepstraten

Maartje Diepstraten | vtwonen | Barts Boekje | Hotspots

Maartje Diepstraten en haar team spotten de leukste & nieuwste adressen voor Barts Boekje, een up-to-date adressensite. En nu dus ook voor vtwonen! Volg haar op Instagram of bartsboekje.com.

nog meer: wooninspiratie