WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Citytrip: het zonnige Valencia

Move over Barcelona, Valencia is de Spaanse must-see van dit jaar! Met haar rijke geschiedenis, toprestaurantjes en gezellige straatjes behoort het tot de hipste steden van Europa. Nog niet overtuigd? Ontdek hieronder 9 redenen waarom wij warm worden van Valencia.kust Valencia

Duurzaam toerisme

Valencia is een stad die zich inzet voor duurzaam toerisme. Zo kan je je ecologische voetafdruk verkleinen door de stad al wandelend of al fietsend te verkennen. Ontdek de streekproducten bij een van de toffe tapasbars of maak een wandeling in het natuurpark Albufera.

Wereldvoedselhoofdstad 2017

Tip voor de foodies onder ons: de Verenigde Naties verkozen Valencia tot Wereldvoedselhoofdstad van 2017. Waarom? De stad wordt omringd door een moestuin van 10.000 hectare! Een bezoekje waard.

Stad van de sporters

Valencia is dé loopstad bij uitstek, dankzij het aangename klimaat en de vlakke wegen. Sporters kunnen er hun hart ophalen tijdens de marathon van 19 november of tijdens een namiddagje joggen in de vele tuinen of aan de kust.

groen palmboom

Veilige fietsstad

Geen fan van lopen, maar wel sportief? Huur een fiets en fiets langs de talloze verkeersvrije straatjes in het historische centrum. Of rij langs de nieuwe fietsringweg, een fietspad van meer dan 20 kilometer lang!

Fallas kleurrijk

Het Fallas Festival

Wij vieren carnaval, in Valencia vieren ze het Fallas feest. Van 15 tot 19 maart vullen poppen van papier-maché het straatbeeld van Valencia. Deze kleurrijke ‘fallas’ worden op 19 maart verbrand, na dagen van feest, vuurwerk en parades.

Sterrenrestaurants in oude fabrieken

Industriële architectuur en gastronomie: dat is in twee woorden Ricard Camarena. Het sterrenrestaurant bevindt zich in een oude fabriek van hydraulische pompen. Geen honger? Geen probleem! Je kan ook gewoon een workshop volgen of een tentoonstelling bekijken in het kunstencentrum ernaast.

paleis royaal

Slaap naast een paleis

Op reis laten we ons graag verwennen. Logeer in het Marques House, een gloednieuw luxehotel naast het barokke Marques de Dos Aguas paleis. Met zijn royale suites en zwembad op het dak waan je je volledig in het paleis van de markies.

Ontdek de nieuwe zijdetour

De nieuwe zijdetour neemt je mee naar het Valencia van de 15e eeuw. Ga op pad door Velluters, de wijk waar de handel bloeide en de Zijdebeurs (La Lonja), erkend als Werelderfgoed.

Paella

Last but not least: paella! Dit heerlijk gerecht is ontstaan in Valencia en daar zijn ze terecht trots op. Wil je graag de geheimen van een goede paella leren kennen? Ga langs bij de Rijst-en Paellaschool en leer paella maken volgens de Valenciaanse traditie!

Bron: INTO THE SAILS | Foto’s Toerismebureau Valencia

nog meer: wooninspiratie