WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hotspot Aloha: een stukje Hawaï in Rotterdam

Aloha! Dat gevoel krijg je tijdens een bezoek aan, jawel, Aloha. Geniet van een vakantiegevoel of  denk even nostalgisch terug aan de leuke tijden die je beleefd hebt in voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana. Het zwembad kreeg een compleet nieuwe invulling en wij zijn fan!

Tropical vibes

Het voormalige, tropische zwemparadijs Tropicana in Rotterdam kreeg in 2013 een nieuwe invulling. De badgasten maakten plaats voor foodies, maar de tropische vibe bleef onveranderd. Letterlijk: de wildwaterbaan, het buitenzwembad, de rotsen,… Alles ziet er nog quasi hetzelfde uit als vroeger, alleen zijn er nu ook hippe meubels en véél tropisch plantengroen aan toegevoegd. Het oude stadsicoon herleeft dus en wij zoeken maar al te graag binnen, of op op het terras met zicht op de Erasmusbrug, een plekje uit. Je komt hier voor de tropische vibes, een heerlijke lunch, een gezellige aperitief of een lekker diner. De ingrediënten haalt Aloha zoveel mogelijk uit de eigen moestuin óf bij lokale en maatschappelijk betrokken ondernemers.

Aloha houdt niet alleen van groen, ze zijn ook bewust ‘groen’. Ze denken na over de herkomst, het transport, de verpakking, het gebruik en het afval van hun producten. Ze zien afval als een product dat waarde heeft. Zo maken ze van restjes melk uit de koffiebar ricotta voor hun salades, is de fruitige bes van de koffieboon de basis van hun ice tea en zullen ze binnenkort hun keukenafval omzetten tot compost. Aloha is een Hawaïaanse groet die liefde uitdrukt. Aloha Aloha, wij komen eraan!

Praktisch

Maasboulevard 100, 3063 Rotterdam
Open van dinsdag tot en met zondag, van 12u tot 23u
Meer info via de website

Fotografie Aloha | Tekst Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie