WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5x gezien tijdens Dutch Design Week

In de laatste week van oktober stond Eindhoven voor alweer de 15e keer in het teken van de Dutch Design Week. Van bekende designers tot jong talent: allemaal lieten ze hun mooiste werk zien op het gebied van innovatie, interieur en fashion. Wij hebben een aantal van onze favorieten op een rij gezet.
dutch design week ketelhuispleindutch design week social labeldutch design week piet hein eek textielcollectie

Ik ben wat ik maak

Social Label zet zich in voor nieuw talent en de waardevolle producten die zij maken. Het thema ‘Ik ben wat ik maak’ staat voor samen iets maken, waarbij iedereen een steentje bijdraagt. Tijdens de Dutch Design Week was er de mogelijkheid om een T-shirt te kopen. Met de opbrengst willen zij een nieuwe Social Label productlijn opzetten. Het uiteindelijke doel? Aantrekkelijk werk creëren voor mensen die minder goed meekunnen in de samenleving. Zo stond er tijdens Dutch Design Week een speciale servieslijn, handgemaakt door mensen met een verstandelijke beperking én met enorm talent voor productontwerp.

Maarten Baas

Volgende stop: de expositie ‘MAARTEN MAKES TIME’ van Maarten Baas in het VDMA-gebouw. Zijn expositie stond, je raadt het al, volledig in het teken van tijd. Het doel van de tentoonstelling? De grens tussen design en kunst opzettelijk vervagen. We zagen een mix van design, beeldende kunst, podiumkunsten en gastronomie. Een grote, creatieve explosie! Het hart van de tentoonstelling werd gevormd door werk van Nederlandse ontwerpers als Atelier NL, Jurgen Bey, Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk. En laten we het tijdelijk restaurant niet vergeten. Ontworpen door Maarten Baas en de culinaire speeltuin van chefkok Sergio Herman.

StoryTiles

StoryTiles, heb jij ze ook gezien bij de Kazerne? Ware kunstwerkjes, van oud Hollandse prints tot moderne illustraties met grappige details, op kleine keramiek tegels. Alle tegels worden in Nederland gebakken op hoge temperatuur. Ze zijn dus hitte- en waterbestendig waardoor het bijzondere design levenslang mee gaat. Wij zijn (nog steeds) fan van de ambachtelijke producten die dit mooie merk maakt.

Loof

Loof staat voor meubels gemaakt van eerlijke materialen met een natuurlijke afwerking en serene geometrie. Wij liepen dit mooie merk tegen het lijf bij Piet Hein Eek. De ontwerpen staan voor kwaliteit en tijdloze ontwerpen. Loof richt zich op het hele huis en zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt op hun ontwerpen. Lichte kleuren en eenvoudige vormen is hetgeen wat ons opviel.

byBorre X Piet Hein Eek

Dit keer iets anders dan wat we van Piet Hein Eek gewend zijn. Geen nieuwe meubelcollectie met sloophout, maar een stijlvolle en kleurrijke textielcollectie in samenwerking met textielontwikkelaar Borre Akkersdijk. Eén ding hebben deze twee ontwerpers gemeen: oude, afgedankte materialen nieuw leven inblazen. Zo zijn de quilts en kussens gemaakt van oude stropdassen; zorgvuldig uitgezocht op kleur en dessin. Een uniek collectors item vinden wij, stijlvol in iedere slaapkamer. byBorre X Piet Hein Eek.

nog meer: wooninspiratie