WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 5 leukste hotspots in Lille

Een beetje Parijs, maar dan op steenworpafstand? Lille heeft het! Van patisserie, salon de thé tot French fashion: vtwonen laat je proeven van al het leuks dat deze gezellige stad te bieden heeft.

taartjes Lille

Musée de la Piscine Lille

Ba&sh- hotspots in Lille

Aux deux Cocottes Lille

La vieille bourse Lille

1. Patrick Hermand

Eigenlijk zijn deze taartjes té mooi om op te eten, maar ook te lekker om te laten staan.  Bij boulanger en pâtissier Patrick Hermand geniet je van kunstwerken van taartjes, zoals alleen de Fransen dat kunnen. • 1 bis Rue Bartholomé Masurel.

2. Musée de la Piscine

Ben je een kunstliefhebber? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Musée de la Piscine. Het museum is rondom een openbaar zwembad uit 1932 gebouwd. Via de douchehokjes betreed je de imposante haal waar je met een beetje fantasie kinderen nog in het water hoort plonsen. Veelzijdige collecties aan schilderkunst, textiel en design vullen de zalen. Van 25 juni tot 29 oktober 2016 kun je je hier vergapen aan de schilderijen van Jean Martin. • 23 Rue de l’Espérance, Roubaix.

3. Ba&sh

Mode á la ‘je ne sais quoi’, oftewel: een nonchalante look. Loop binnen in deze Franse kledingwinkel die volhangt met fladderende jurkjes in eclectische prints. • 4 Rue de la Monnaie

4. Aux deaux Cocottes

Tussen het shoppen en het cultuur snuiven door strijk je neer op Parvis de la Treille, het leukste plein van Lille. Het plein voor Cathédrale Notre-Dame heeft ruimschoots gelegenheid om vanuit je luie stoel van de zon te genieten.  Op het terras van Aux deaux Cocottes kun je heerlijke Vlaams biertjes bestellen. • 21 Rue du Cirque.

5. La Vieille Bourse

La Vieille Bourse heeft op de binnenplaats een tweedehands boekenmarkt. Onder barokke gewelven staan meerdere kraampjes vol oude bundels en pockets. Ook vintage posters, tijdschriften en botanische prenten vullen de vakken. In de zomer weerklinken hier opzwepende klanken: in de avonden van juli tot en met augustus wordt hier namelijk hooggehakt de tango gedanst enb de deelname is gratis. • Place Charles de Gaulle 6

Bron: vtwonen 06-2016 | Fotografie Denise Keus | Tekst Lotje Deinum

 

nog meer: wooninspiratie