kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3x restaurants met eigen moestuin

Het is officieel lente en dat betekent: tijd om de tuin in te gaan! Heb jij geen groene vingers of is je eigen moestuin niet zo’n daverend succes? Restaurants met eigen moestuin weten wel hoe het moet. Geniet van de verse oogst bij deze 3 hotspots.Villa Augustus

1. Villa Augustus

Hotel, restaurant, markt, tuin… Bij Villa Augustus in Dordrecht ben je dagen zoet. Het restaurant van Villa Augustus ligt midden in de groentetuin. In de open keuken, het letterlijk en figuurlijke hart van het restaurant, wordt geprobeerd om het seizoen zo lekker en mooi mogelijk op het bord te krijgen. Villa Augustus werkt zoveel mogelijk met biologische en goed geproduceerde producten, het liefst uit de directe omgeving. Dat is lekker én goed.

De veldkeuken

2. De Veldkeuken

(H)eerlijk lunchen na een stevige wandeling door de natuur? Dat kan bij de Veldkeuken in Bunnik. Langs de Krommerijn, in het koetshuis van landhuis Oud Amelisweerd vind je deze hotspot. Op de menukaart staat puur en lekker eten; 100 % biologisch en boordevol ingrediënten van de historische moestuinen op het landgoed. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner met het beste brood uit eigen bakkerij.

Park Cafe Groen

3. Park Café Groen

Groen, groener, groenst! Ook in een niet-zo-groene omgeving, het businesspark in Hoofddorp, kun je je eigen paradijs creëren. Met kruiden en groentes uit eigen kas en moestuin verrast Park Café Groen je iedere dag weer met een dagverse ‘groene lunch’. Extra leuk: de lunch wordt geserveerd als een ‘sharing lunch’: gevulde schalen op tafel om te delen.

Bron beeld: 1. Villa Augustus. 2. Puur uit eten. 3. Park Café Groen

nog meer: wooninspiratie