WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

360°C beleving bij Restaurant C

Van ijskoud tot kokend heet, bij Restaurant C speelt temperatuur de hoofdrol. Breng je smaakpapillen tot leven en laat je meenemen op een culinaire reis, waarbij Celsius de smaak bepaalt en jij je vingers aflikt.

Meer over Restaurant C

Restaurant C is gevestigd in Amsterdam aan de Wibautstraat. Je kunt hier elke dag terecht voor een heerlijke lunch of een ontspannen diner. De open keuken en Bar C werken met de beste keukenapparatuur, waarbij gespeeld wordt met temperatuur. De Grohe Red en Grohe Blue kranen zijn hier daarom onmisbaar. Voor een extra unieke ervaring reserveer je een plekje aan de chef’s table. Hier krijg je letterlijk een kijkje in de keuken en zie je hoe chefkoks Michiel van der Eerde en Arnout van der Kolk op unieke wijze verschillende gerechten bereiden.

Unieke samenwerking

C staat voor Celsius, maar ook voor Cocktails. De samenwerking tussen de bar en de keuken is erg uniek. De bartenders bedenken maandelijks een heerlijke nieuwe cocktail, waar de keuken een passende amuse bij samenstelt: Cocktail Connections. Een leuke twist, want normaal gesproken kies je een drankje uit bij het gerecht.

Bijzonder menu

Bij Restaurant C draait alles om Celsius. Daarom is de menukaart ingedeeld in temperatuurzones van -20 tot 200°C. De koude gerechten gaan van rauw en koud tot bereiding op lage temperaturen. De warme gerechten worden gestoomd, gekookt, gegrild of gefrituurd. Bij de warme gerechten komen de Grohe kranen goed van pas. Voor het tempurabeslag wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van de Grohe Blue kraan. Uit deze kraan komt gefilterd water en kun je het koolzuurgehalte zelf bepalen. Door het koolzuur in het bubbeltjeswater wordt het beslag lekker luchtig. De Grohe Red wordt gebruikt om au bain marie te koken of om bijvoorbeeld sauzen in een spuitfles op de juiste temperatuur te krijgen. Uit deze kraan komt kokend heet water. Je kunt je eigen menu samenstellen op basis van temperatuur. Voor een extra bijzondere ervaring kies je voor het 360°C menu, waar Michiel, Arnout en hun team je verrassen met de perfecte opbouw van verschillende temperaturen.

Robuust en chic

In het interieur wordt gebruikgemaakt van veel verschillende materialen, zoals warm hout, ijzer, leer, fluweel en veel planten. Het plafond is open, waardoor de leidingen en constructies nog zichtbaar zijn. Het geeft het stoere pand toch een warme en chique sfeer.

Praktische info

Restaurant C is van zondag t/m donderdag geopend van 11.00 tot 01.00 uur. En op vrijdag en zaterdag kun je hier van 11.00 tot 03.00 uur terecht.

Wibautstraat 125
1091 GL Amsterdam
www.c.amsterdam

nog meer: wooninspiratie