WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3 x genieten in Mallorca

De Balearen, een eilandengroep in de Middellandse zee, bestaan uit Ibiza, Menorca, Formentora en last but not least: Mallorca. Zon, zee en strand, denk je? Ja, maar ook veel meer dan dat: een prachtig, bergachtig binnenland, tientallen verborgen kreken en baaien en enkele must visit adresjes. Wij tippen onze drie favorieten.

sa cova sa cova sa cova

Sa Cova

Valldemossa is een prachtig, historisch dorpje ten Westen van Mallorca. Het is geliefd bij toeristen, maar ook bij celebrities. Acteur Michael Douglas heeft hier bijvoorbeeld een optrekje. In een klein achterafstraatje, Carrer de la rosa, vind je de piepkleine bodega of wijnbar: Sa Cova. Wijnvaten doen dienst als tafels en de sobrasada (typische, Mallorquinse worst) hangt boven je hoofd te drogen. Bestel een glas wijn en een stukje huisgemaakte kaas en installeer je achteraan bij het grote raam. Het lijkt misschien een postkaartje, maar je kijkt écht naar de schitterende vallei van Valldemossa.

Praktisch: Carrer de la rosa 7, Valldemossa

bistro 19 bistro 19  bistro 19

Bistro 19 by Livingdreams

In het piepkleine dorpje Santa Maria del Cámi valt niet bijster veel te beleven. Maar voor Bistro 19 by Livingdreams wil je gerust even omrijden. Livingdreams is een interieurwinkel en restaurant Bistro 19 bevindt zich er middenin. Mochten we slechts één woord gebruiken in dit artikel, dan kozen we voor paradijselijk. Kies een plekje op het terras uit. In de hoogte met zicht op de tuin, verborgen tussen het groen aan de hangmat of in de luxueuze loungezetels. Vooral bij valavond wordt het hier feeëriek mooi. Reserveer zeker ook een tafeltje in het restaurant van chef-kok John Garton.

Praktisch: Plaça Hostals, 19, Santa Maria del Camí

la rosa vermuteria la rosa vermuteria la rosa vermuteria la rosa vermuteria

La Rosa Vermuteria

La Rosa Vermuteria is zo’n adresje dat je móét bezocht hebben tijdens je bezoek aan de hoofdstad Palma. Alleen al om de sfeer op te snuiven. Tijdens de lunch zit het hier afgeladen vol met locals die voor de siësta uitgebreid komen eten. Probeer een plekje te bemachtigen, desnoods aan de bar en bestel een glas vermout en enkele pinchos (tapas op een spiesje). Het interieur is kleurrijk, warm en je hebt ogen tekort om alle snuisterijen te bekijken. Een pareltje!

Praktisch: Carrer de la Rosa, 5, Palma de Mallorca, +34 971 77 89 29

Tip: bezoek zeker het schiereiland Formentor in het uiterste noorden van Mallorca. 13 km lang, tot 350 meter hoog en steil aflopend in zee. In de verte zie je het eiland Menorca liggen.

Bron: Tekst Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie