WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3 overdekte markten in Gent

Noem het een 2.0-markt, een hip alternatief voor het klassieke marktkraam. Hier koop je lokaal, kleinschalig en vooral kraakvers. Mét een dak boven je hoofd. Wij presenteren: het mekka voor de (Gentse) foodie.

Lousbergmarkt LousbergmarktDe Lousbergsmarkt

De inspiratie voor De Lousbergmarkt komt uit het zuiden; daar zie je wel vaker overdekte markthallen. Denk maar aan de Mercat de la Boqueria in Barcelona of de Mercado de San Miguel in Madrid. In de vroegere kaasmakerij van ’t Hinkelspel heeft Gent sinds kort haar eigen supermercado met groenten, brood en kaas en een gezellig restaurantje. Vier gelijkgestemde partners vonden elkaar – De Vroente (groenten), Copain (brood), Dochters van de Jaegher (catering) en Het Hinkelspel (kazen) – en stampten De Lousbergmarkt uit de grond.

Praktisch: Ferdinand Lousbergskaai 33, 9000 Gent – maandag tot donderdag van 8u-16u, vrijdag en zaterdag van 8u-18u

VERSVERS VERS VERS (gezonde commerce)

Op de Kortrijksesteenweg vind je sinds eind september VERS. Lokaal, Gents en kraakvers zijn de drie toverwoorden. Lokaal, want Stef Seynaeve werkt samen met een 20-tal lokale boeren en ondernemingen. Gents, want ondernemers uit je eigen stad steunen zorgt voor een gezonde commerce. En tot slot vers. Want Stef trekt élke ochtend voor dag en dauw naar de vroegmarkt en lokale boeren om dagverse groenten en fruit aan te bieden. De Italiaanse hoek bij VERS past niet in het lokale plaatje, maar is een zijprojectje van Stef. Deze producten zijn dan niet Gents, maar wél ambachtelijk en van kleine producenten.

Praktisch: Kortrijkse Steenweg 31, 9000 Gent

Cru Cru CruCru Kouter

Cru, het luxe -versmarktconcept van Colruyt, strijkt na Overijse en Wijnegem nu ook neer op de Kouter in Gent. En het is meer dan een overdekte markt alleen. Noem het gerust een bezienswaardigheid met z’n 1.100 m² aan kraakverse producten. Het desembrood wordt à la minute afgebakken, de patisserie wordt ter plekke gemaakt, het rundvlees rijpt er in rijpingskasten, er is varkensvlees van een eigen ras, en het personeel fileert de hele dag door verse vis. Na de boodschappen kan je bij Cuit, het bijhorende eethuis, even op adem komen. Cuit gaat uiteraard shoppen bij grote broer Cru.

Praktisch: Kouter 177-178, 9000 Gent – maandag tot zondag van 10u-18u30

Bron: Tekst Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie