kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoe internet ook je keuken overneemt

Een slimme keuken klinkt futuristisch, maar is dichterbij dan je denkt. Er zijn inmiddels allerlei smart snufjes, zoals een vaatwasser die de hoeveelheid spoelwater afstemt op de hoeveelheid vuile vaat en koelkasten met ingebouwde camera’s. Wij doken in de voordelen die deze slimmigheden voor jouw huishouden kunnen opleveren. (in samenwerking met Bosch Huishoudapparaten)

Aanzetten op afstand

Het schiet ons allemaal wel eens door het hoofd: Heb ik de vaatwasser nu wel aangezet? Met Home Connect bestuur je je huishoudelijke apparaten eenvoudig: van de vaatwasser tot de afzuigkap en de oven. Dat doe je met de app op je smartphone, tablet of computer, die vanaf elke locatie te bedienen, monitoren en in te stellen is. Zo controleer je de status van je vaatwasser gewoon op je smartphone, en zet je het programma vervolgens alsnog aan als dit nodig is. En dankzij de oven die je op afstand inschakelt is de lasagne die je al had voorbereid, klaar als je thuiskomt. Zodat je direct aan tafel kunt als je je jas hebt opgehangen.

Altijd een lekker bakkie

Ben jij pas aanspreekbaar na je eerste kop koffie? Dan hebben we goed nieuws. Een inbouw koffievolautomaat met Home Connect zorgt dat jouw bakkie klaarstaat op het moment dat jij dat wilt. Het enige wat jij hoeft te doen, is ervoor zorgen dat je kopje ’s morgens klaarstaat onder de machine. Je kunt in de bijbehorende app ook alle koffievoorkeuren van je visite opslaan, zodat je het apparaat opdracht kan geven voor een cappuccino of latte macchiato, terwijl jij gezellig je gasten vermaakt.

Praten tegen je oven

Dankzij stembediening is praten tegen je oven straks de normaalste zaak van de wereld. De Bosch Home Connect apparaten beschikken over wifi en de eigen Home Connect app. Ook zijn ze gelinkt met andere bekende Internet of Things platformen zoals IFTTT en Alexa (de virtuele assistent van Amazon).
Met Alexa kun je je keukenapparatuur met spraakcommando’s bedienen. Zo laat de oven zich bijvoorbeeld commando’s geven in het Engels. Wil je weten hoe laat je eten klaar is, dan geeft Alexa de exacte tijd door.

Coole koelkast

De intelligente koelkast is in onze ogen ook een échte must-have. Dankzij Home Connect kun je via geïntegreerde camera’s de inhoud van jouw koelkast op elk gewenst moment bekijken in de app. Zo voorkom je dat je terug moet naar de supermarkt omdat je iets bent vergeten of dat je items koopt die je wel nog had.

Het kopen van vers voedsel is één ding. Het vers houden is een tweede. Met de Home Connect Storage Guide kun je jouw koelkast optimaal inrichten.  Sensoren meten en regelen de temperatuur in de koel- en vriesruimte, zodat je weet op welke plek en bij welke temperatuur je producten het beste kunt bewaren. Na verloop van tijd zul je merken dat je een stuk minder etenswaren weg hoeft te gooien.

Zelf aan de slag

Voor iedereen die meer over deze innovatieve apparaten wil weten en geïnteresseerd is in smart keukenapparatuur, is er een speciale Home Connect workshop. Tijdens deze gratis workshop leer je alles over verbonden Bosch apparatuur die van koken, bakken en schoonhouden een feestje maakt. Ook krijg je opdrachten om zelf te oefenen. Schrijf je snel in

nog meer: wooninspiratie