WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hiep hiep huis! 5x ultiem woongeluk

Wij zijn er inmiddels over uit: woongeluk zit in een klein hoekje. Woongelukkig word je bijvoorbeeld van de voordeur verven in jouw lievelingskleur, met uitzicht op de tuin een kop koffie drinken of je bed opmaken met fris gewassen lakens. Meer inspiratie nodig? Wij hebben 5 dingen verzameld die gegarandeerd woongeluk opleveren.

blauwe lambrisering

1. Een goede binnenkomer

Rugzakken, jassen, sleutels, schoenen, post… de hal is meestal dé verzamelplaats in huis voor allerlei spullen zonder vaste opbergplek. En dat wil je niet meteen zien als je na een lange dag thuiskomt. Een opgeruimde en sfeervolle hal zorgt dan ook voor instant woongeluk. Is dat bij jou nog niet het geval? Geef je hal een make-over. Investeer in een goede kapstok en maak genoeg opbergplekken voor alle rondslingerende spullen. Geef de muur een kleurtje en zet een bankje neer. Dat zorgt ervoor dat je rustig je schoenen uit en aan kunt doen. Een grote plant is de finishing touch. Dat is fijn binnenkomen!

hangvaasje

2. Zelfs iets maken

We genieten volop van rondstruinen op Pinterest, de nieuwste series kijken en hartjes uitdelen op Instagram. Maar soms is het fijn om even iets met je handen te doen. Vol aandacht bezig zijn en na afloop genieten van je creatie, dat geeft een fijn gevoel. Begin met iets kleins, zoals dit hangvaasje. Heb jij zin in een groter project? Maak zelf een stoere tuinbank.

vintage prenten

3. Een muur vol favorieten

Persoonlijke items maken je interieur af en zorgen voor een behoorlijke dosis woongeluk. Je hebt vast al iets in huis waar je regelmatig even bij stilstaat. Misschien een erfstuk uit de familie of een foto van een bijzonder moment. Kan jouw huis nog meer persoonlijkheid gebruiken? Kies een stukje lege muur uit en maak hier een verzameling van foto’s en afbeeldingen die iets voor jou betekenen. Hang ze op met washi-tape of in een wissellijst zodat je af en toe kunt rouleren. Zo kijk je iedere keer weer met een frisse blik naar je favoriete stukje muur.

4. Iets nieuws leren

Het schijnt goed te zijn, iedere dag iets nieuws leren. En dat geloven wij graag! En er valt op het gebied van interieur natuurlijk nog genoeg te leren. Doe je mee met vtwonen Back to school? Deze keer gaan we aan de slag met kleur in je interieur. In 3 weken leer je van vtwonen stylist Femke Pastijn een kleurkaart te maken én toe te passen in je interieur. De workshop is gratis en je ontvangt wekelijks een video-les én een opdracht.

5. Happy shopping

Het is misschien geen blijmaker voor je portemonnee maar van interieur-shoppen worden wij nou eenmaal gelukkig. Hieronder een aantal van onze favorieten.

Shopping woongeluk

nog meer: wooninspiratie