WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het gasfornuis streeploos schoonmaken doe je zo

Na het koken is het fornuis vaak een ravage: groenten, sauzen en druppels olijfolie die per ongeluk naast de pan terecht zijn gekomen, sieren de kookplaat. En net als je denkt dat al het vuil wel is weggeveegd met een natte doek, duiken er ineens strepen op die maar niet weg willen gaan. Pas voortaan deze trucs toe voor een streeploos gasfornuis.

De keuken en gasfornuis streeploos schoonmaken

Geen vaatdoek

Het is verleidelijk om je gewone vaatdoekje voor alles in de keuken te gebruiken, omdat deze er nu eenmaal ligt. Niet doen! Dit schoonmaakdoekje zorgt namelijk voor strepen op een RVS fornuis. Het gasfornuis streeploos schoonmaken lukt beter met een microvezeldoek en een beetje water.

Laat het schoonmaakmiddel achterwege, want de eventuele resten zorgen juist voor strepen. Wil je toch de boel schoonmaken met een sopje, veeg het fornuis dan nog even droog met een theedoek en ga er daarna alsnog overheen met een droge microvezeldoek. Tadaaa!

Spons en Biotex

Is je gasfornuis heel vies en of zijn er etensresten aangekoekt? Meng dan een beetje water met Biotex en druppel dit op het gasfornuis door je spons erboven uit te knijpen. Laat even inwerken, veeg weg met een droge, schone doek en voilà, het gasfornuis is streeploos schoon.

Olie

De aanslag op het fornuis of de afzuigkap is meestal vet en door vet gebonden vuil. Het klinkt misschien gek, maar vet lost het beste op door vet: giet wat slaolie op keukenpapier en wrijf hiermee het RVS schoon. Door het lichte vetlaagje dat achterblijft, krijgt nieuw vuil ook minder vat op het materiaal.

nog meer: wooninspiratie