WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal het lentegevoel in huis met gekleurd glaswerk

Laat het zonnetje maar schijnen! Het lentegevoel is heerlijk. En in plaats van dat je dat gevoel alleen buiten ervaart, kun je de lente natuurlijk ook in huis halen. Met vrolijk gekleurd glaswerk is niet alleen jouw huis instant lenteproof, maar ook jouw hele mood! 

vtwonen | styling glas transparant vaas met bloemen | gekleurd glaswerk
Vaas Enorme Balken, ontwerp van Piet Hein Eek (royalleerdamcrystal.nl). Antiek glazen raam (burbri.nl).

Onmisbaar

Glaswerk is onmisbaar in huis. Je kunt het inzetten als accessoire, de mooiste waxinelichthouders worden bijvoorbeeld gemaakt van glas. Daarnaast laat je bloemen ook het mooiste uitkomen in glazen vaas. Gelukkig zijn deze accessoires meestal verkrijgbaar in een veelvoud aan kleuren. 

Regenboog aan gekleurd glaswerk

Voor een extra vrolijk geheel kun je verschillende kleuren glaswerk met elkaar combineren. Laat de kleuren in dat geval met elkaar contrasteren voor een opvallend geheel. Om toch een mooie eenheid te creëren, kun je het glaswerk op een dienblad of etagère plaatsen.

Je kunt ook glaswerk in dezelfde kleurgroep bij elkaar zetten. Zo krijg je een rustiger geheel, maar zeker niet minder leuk. Kies bijvoorbeeld voor verschillende groentinten voor een natuurlijke look. 

n285ppp83xdl_s2400.jpg
Van boven naar beneden, v.l.n.r.: goudkleurige vaas, rode vaas (polspotten.nl), oranjebruin parelmoeren schaaltje, groene bewerkte vaas (householdhardware.nl). Groenbruin glas op pootje (hkliving.nl). Donkerroze glaasje met ribbel, roze karaf (householdhardware.nl), blauwe apothekersvaas (ikea.com). Mauve kandelaar (weldaad.com), korenblauw glas Flimra met wieberpatroon (ikea.com), groene karaf met smalle hals, blauw parelmoeren schaaltje, groen glaasje met ribbel (householdhardware.nl), groene vaas (hkliving.nl), oranje wijnglas (polspotten.nl), blauw parelmoeren schaaltje (householdhardware.nl), bordeauxrode kandelaar (weldaad.com), lila en groen parelmoeren schaaltje (householdhardware.nl), lichtblauw bewerkt glas (polspotten.nl), donkergroen parelmoeren schaaltje (householdhardware.nl), donkerblauw bewerkt glas (polspotten.nl), oranje parelmoeren schaaltje, laag groen bewerkt vaasje (householdhardware.nl), grote paarse vaas uit de Copier Revisited collectie, hoogte 25 cm (royalleerdamcrystal.nl). Groen rond vaasje (weldaad.com).

Spelen met licht

Niet alleen het combineren van het gekleurde glaswerk is mooi, je kunt ook spelen met lichtinval. Zet het gekleurde glas op een plek waar vaak de zon staat, zoals de vensterbank. Door de lichtinval ontstaat er een soort natuurlijk discolicht in huis. 

LEES OOK
6 ideeën voor de vensterbank

Ook als het donker is kun je spelen met lichtinval. Vergeet geen gezellige waxinelichtjes te plaatsen in het gekleurde glaswerk. 

Zelf glas verven

Je kunt flessen of glaswerk eventueel ook verven om ze van een lentekleurtje te voorzien. Gebruik lege wijnflessen of glazen potjes en gebruik voor een dekkend en mat effect een spuitbus verf. Let er goed op dat de finish mat is. 

Maak de flessen goed schoon voordat je aan het klusje begint. Als de glazen potten nog stickers hebben, dan kun je deze verwijderen met nagellakremover. Zorg er daarnaast voor dat het glaswerk vetvrij is, zodat de verf beter kan hechten. 

Je hoeft niet per se een spuitbus verf te gebruiken. Mocht je nog restjes verf over hebben, dan kun je deze ook prima inzetten. Experimenteer er lekker op los. Breng de verf dik aan voor een extra dekkend effect of om expres druipers te creëren. Of breng de verf juist dun aan voor een halftransparant effect. Leuk met een waxinelichtje erin!

LEES OOK
Zelf gedraaide kaarsen maken? Dit is dé manier

nog meer: wooninspiratie