WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Haal de lente naar binnen met accessoires in pasteltinten

Waarom pasteltinten hand in hand gaan met de lente? Van allebei worden we vrolijk! Geel en roze maken ons gelukkig en groen en blauw helpen te ontspannen. Need we say more? Geef ook jouw interieur een frisse look en shop accessoires in pasteltinten.

vtwonen styling 06-2020 | Accessoires in pasteltinten | Schouw

Zo combineer je pasteltinten

Pasteltinten halen een licht interieur met een naturel kleurenpalet prachtig op. En hetzelfde geldt voor vloeren en meubels van blank hout. Ze maken het geheel fris en kalm. Denk van tevoren ook goed na over de sfeer die je wilt creëren. Lila, mintgroen en ijsblauw hebben een koele ondertoon en lichtgeel, abrikoos en zachtroze stralen meer warmte uit.

Meer karakter? Voeg hier en daar een donkere of gouden noot toe en ga voor harde lijnen. Dit geeft pastelkleuren iets meer pit.

All in

In een licht interieur zullen pasteltinten niet snel too much zijn. Door de zachtheid van de kleuren ontstaat er bijna geen contrast. Durf uit te pakken met items in pastelkleuren om ze te laten spreken en de ruimte body te geven. Een vloerkleed, kussens op de bank en grote posters of lampen zijn perfect als frisse blikvangers. Zorg dat vormen, materialen en de kleurtoon de rust en eenheid bewaren.

Lekker luchtig

De lente subtiel laten doorschemeren? Ga dan voor luchtige accessoires in pasteltinten en laat ze terugkomen op meerdere plekken in het interieur. Een crèmekleurig ornament, spiraalvormige kaarsen in het ijsblauw en lila en vazen in poederige tinten. Om te voorkomen dat het geheel te zoet wordt, kun je kiezen voor transparante items van glas of kunststof.

Dit wil je: een keuken in zachte pasteltinten.

Shop accessoires…

nog meer: wooninspiratie