WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De planeet redden? Jouw schuur helpt een handje mee

Goed nieuws! Uit een analyse van luchtfoto’s blijkt dat er ruim 2 miljoen schuren in Nederland staan waarvan het dak geschikt is om sedumplantjes op te laten groeien. Waarom is dit goed nieuws? Nou, omdat een groen dak een verademing voor de natuur is.

vtwonen 03-2021 | schuur met fiets en tafel met nieuwe vtwonen tegels | groen dak op de schuur

Save the planet

Een steentje bijdragen aan het klimaat is makkelijker dan je denkt. Het hoeven echt niet altijd grote gebaren te zijn waar je zelf uiteindelijk op inlevert. Een groen dak is daar het perfecte voorbeeld van. Bijen, vlinders en verschillende soorten vogels worden er blij van en bovendien zorgt een groen dak voor verkoeling en vangt het water op.

LEES OOK
Where to shop? Een lijstje met duurzame interieurmerken

47 keer het Vondelpark

De analyse van de luchtfoto’s werd gedaan door Readar. De analisten keken daarbij naar alle daken die makkelijk en eigenhandig te vergroenen zijn. Dit kunnen dus schuurtjes zijn, maar ook het dak van je uitbouw of garage. Uiteindelijk bleken alleen al alle geschikte daken in Amsterdam samen voor een ‘groen’ oppervlak te kunnen zorgen dat net zo groot is als 47 keer het Vondelpark.

LEES OOK
Simpele ideeën voor meer schaduw in de tuin

Ik wil ook een groen dak

Dat snappen we. Gelukkig kun je daar hulp voor inroepen zodat dit zo gepiept is. Natuur en Milieu biedt samen met ’t Groene Loket hulp waardoor je super voordelig een groen dak kunt regelen. En we hebben nog een extra tip voor je: als je samenwerkt met de buren, dan wordt het ook nog eens makkelijker om subsidie aan te vragen. Kijk daarvoor op de website www.groenermetdeburen.nl. Je krijgt tot en met 15 juli 2021 15% korting op je groene dak!

nog meer: wooninspiratie