Zo krijg je binnen een paar minuten die vervelende gourmetgeur uit huis
Stukjes vlees of vis, groenten, uitje erbij en bakken maar! Aan het einde van het jaar gourmetten we met zijn allen meer dan ooit. Hartstikke gezellig op het moment zelf, maar de volgende dag wil je heel snel weer van die gourmetgeur in de woonkamer af. Dit is dé manier.

Tijdens het koken verdwijnen geuren van het koken rechtstreeks in de afzuigkap. Maar laat je die afzuigkap nou net niet hebben boven de eettafel, tijdens het gourmetten. Alle ramen tegen elkaar openzetten helpt voor de frisse lucht, maar het verwijdert helaas niet helemaal die vervelende gourmetgeur. Drie dingen die wél werken:
Azijn
Waar zouden we zijn zonder good old azijn. Zet voordat je het gourmetstel aanzet een pannetje azijn op het vuur en breng aan de kook. De geur van het azijn absorbeert de etensgeur direct, waardoor je de gourmetgeur in huis beperkt.
Citroen tegen gourmetgeur
Niet dol op de geur van azijn of heb je het simpelweg niet in huis? Dan is er nog een wondermiddel. Zet voordat je start met gourmetten een pannetje water met schijfjes citroen en kaneelstokken op het vuur en laat dit koken. De citroen- en kaneelgeur zorgen voor een milde, fijne geur die de gourmetgeur geen kans geeft.
Open deur
Een beetje (letterlijk) een open deur, maar als je na het gourmetten alle ramen en deuren openzet, verdwijnt een grote hoeveelheid van de gourmetgeur al naar buiten. Doe dit de volgende ochtend nog eens en je bent er – in combinatie met één van bovenstaande tips – voor het grootste gedeelte vanaf.