WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo geef je schoolspullen een handige plek

Rugtassen waarover je struikelt, pennen die je terugvindt op de gekste plekken en lades die stampvol zitten met schriften en boeken. De scholen zijn weer begonnen en dat neemt naast drukte en plezier ook een hoop rotzooi met zich mee. Maak daar aan het begin van het schooljaar meteen korte metten mee, want schoolspullen kun je écht praktisch en georganiseerd opbergen. 

schoolspullen opbergen | diy | kastje | ordenen | werkplek | kantoorspullen | bureau

Bij thuiskomst

Jas ophangen en de tas aan een haak of in het kluisje. Als het op school lukt, waarom struikel je dan thuis nog over een verdwaalde rugzak? Het antwoord: maak een vaste plek waar je dit soort schoolspullen kunt opbergen. Een haak of kast op de plek bij binnenkomst zodat naast de jas ook meteen de schooltas kan worden opgeborgen. Of boots de schoolomgeving na en neem een lockerkast: ideaal om alle schoolspullen achter gesloten deuren te stoppen.

LEES OOK
Hoe houd je het netjes met kinderen? 5x opruimtips van vtwonen stylist Liza

Papierwerk

Een boekenkast om alle schoolboeken en het huiswerk in kwijt te kunnen klinkt ideaal. Maar in de werkelijkheid pakt dat vaak minder goed uit. Slordig op elkaar gestapelde boeken in een mooi geordende kast zijn een doorn in het oog. Pubers nemen over het algemeen namelijk niet de tijd om elke dag alles netjes neer te zetten. Een kist of mand biedt dan uitkomst. Hier kan alles makkelijk in en uit worden gehaald en niemand die meer ziet hoe slordig het erbij ligt. Zo kan het alsnog netjes in de kast staan.

LEES OOK
Nieuwe studentenkamer? Download de uitzet checklist

Direct aan de slag

Pennen, potloden, losse A4-tje en schriften: met schoolgaande kinderen lijkt er een oneindige berg papier in huis te ontstaan. Ook hier geldt weer: een vaste plek is key. En een bureau-organizer maakt dat gemakkelijker. Oók als je geen bureau hebt. Je pakt de organizer namelijk zo op en zet ‘m neer waar je maar wilt. Zo heb je alles bij elkaar en kun je direct aan de slag. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze organizer met compartimenten? Een bureau met lades kan ook de uitkomst bieden om schoolspullen op te bergen.

LEES OOK
DIY: webbing bureau-organizer

Belangrijke documenten

Een mooie tekening, de eerste tien of een rapport of diploma: sommige schoolspullen wil je graag bewaren. Maar om elk belangrijk papiertje in te lijsten is ook wat overdreven. Een klein archief maken is dan een betere oplossing. Plaats de belangrijke documenten eerst in sorteermappen of ordners om ze mooi te houden. Vervolgens in sorteerbakken- of dozen mét label om alles overzichtelijk bij elkaar te houden. Handig als de kast waarin het staat weggaat of er verhuisd wordt

.

nog meer: wooninspiratie