WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gek van de winter? Droom weg bij deze heerlijke zomerhuizen

Half Nederland maakt zich al weken op voor de kerst, maar niet iedereen deelt dit enthousiasme voor kerstmuziek, nepsneeuw en verplicht familiebezoek. Omdat er dit jaar letterlijk en figuurlijk geen ontsnappen aan is, geven je wat binnenkijkers in zomerhuizen om bij weg te dromen. Naar zon, strand, teenslippers en buiten zijn.

Herenhuis in Marrakech

De Belgische ontwerper Laurence Leenaert vertrok vijf jaar geleden met niet meer dan een naaimachine naar Marrakech. Haar beste beslissing ooit. Ze vond er een 200 jaar oud herenhuis in een rustige straat net buiten de hectiek van de oude stad. Als je haar bezoekt, kom je terecht in een oase van schaduw en kleur. 

Droomhuis op Ibiza

vtwonen 07-2020 binnenkijken ibiza slaapkamer met originele houten balken

Toen Sarah met de makelaar naar dit huis op het Ibiza ging kijken, dacht ze eerst dat er een vergissing was gemaakt. Want het huis was veel te groot en bovendien onlogisch ingedeeld. Maar toen ze een rondje liep en het uitzicht zag, was ze om. Ze zag meteen de potentie van de plek en begon al plannen te maken. Het resultaat is een prachtig, licht droomhuis.

Altijd zomer in de Algarve

vtwonen 08-2020 | bk buitenland portugal nis met bank en rotan lampen
Een kast werd een nis met bank. Lampen Loulé Design Lab. Witte sprei van Marie’s oma, donkere deken Casa Cubista, kussens Calma House. De kruk vonden ze in het huis. Het plateau leidt naar een dakterras.

Na lang zoeken vonden Marie en Henrique in 2016 hun gedroomde vakantiehuis in het Portugese dorp São Brás de Aportel. Overal in het huis zie je kurk, handgemaakte manden, traditioneel Portugees aardewerk en origineel gereedschap van de boerderij. Marie: ‘We wilden het huis met respect voor de historische waarde inrichten. Het moest lijken alsof de meubels hier altijd al hebben gestaan.’

Zomerhuis in Bordeaux

Binnenkijken in een jaren 50 huis in Bordeaux

De zomerse sfeer die Maider en Mathieu zochten, vonden ze in (bijna) hartje Bordeaux. ‘Ons terras is onze favoriete zomerplek. Hier zitten we beschut tegen de zon, in de stilte, we horen er alleen het gekwetter van vogels’, vertelt Maider. En als de schuifpui open staat, plons je zo vanuit de zithoek het zwembad in. Als dat geen happy holiday is!

Boerderij in de Provence

vtwonen 08-2020 | bk buitenland Frankrijk buitenzwembad met groene parasol

De Franse familie Delon verruilde een paar jaar geleden Parijs voor een boerderij in de Provence. Eerst werd een zoutwater zwembad aangelegd met rondom een zonneterras. Daarna volgde de rest van het huis. Uitgangspunt voor de inrichting is dat iedereen zich in La Maison Rousse thuis zou moeten voelen. Daarom geen dure designbanken of kunstwerken, maar veel persoonlijke, gekregen en gevonden spullen.

Landhuis op Sicilië

vtwonen 11-2019 | binnenkijken Noto hal zomentinten

De Siciliaanse Angelo kreeg tien jaar geleden samen met zijn twee nichtjes een bijzondere erfenis: een eeuwenoud landhuis. Het pand in het schilderachtige bergdecor van Noto was al twee eeuwen lang in de familie. De drie waagden zich aan een flinke make-over: trouw aan het familie verleden en met gevoel voor traditie. Het landhuis in Sicilië doopten ze La Vincenzina, ter nagedachtenis aan hun grootmoeder.

Shoppen in stijl van de zomerhuizen

nog meer: wooninspiratie