WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

gastblog: kinderkamerstylist.nl

Jolien Kadijk woont samen met man en twee dochters in Groningen. Ze werkte een aantal jaren in een interieurwinkel en gaf interieuradvies, maar miste vaak het creatieve gedeelte. Door haar passie voor vormgeving, interieur en kinderspullen ontstond haar bedrijf kinderkamerstylist.nl. Kinderkamerstylist biedt frisse tips, ideeën en heel veel inspiratie voor de inrichting van je baby- en kinderkamer. Je kunt Jolien ook inhuren als je hulp nodig hebt bij het inrichten van een kinderkamer. Speciaal voor 101woonideeën deelt Kinderkamerstylist drie creatieve kinderkamerideeën.

kinderkamer

behang

kinderkamer

Kinderkamer tip 1:

Een aantal keren heb ik dit idee gebruikt in een babykamer advies. Tik een buffetkast op de kop en gebruik het bovendeel als hangkast en het onderdeel als commode. Natuurlijk checken of de commode voor jou op de goede hoogte is en of de onderkast diep genoeg is. Er moet wel een kindje op verschoont kunnen worden. Onderaan de bovenkast kan je een tak in de breedte hangen om babykleding aan op te hangen. Of (zoals te zien in dit voorbeeld) je bevestigt een aantal bijzondere haken aan het ondergedeelte van de kast en je hangt er tasjes aan op om kleinspul in op te bergen.

Kinderkamer tip 2

Dit is het nieuwe behang van Pimpelmees. Zij tonen op hun site onderstaande afbeelding. Plaats 1 strook behang achter het kinderbed of ledikant. De wand erachter verf je in een tint uit het behang of laat je fris wit. Simpel, goedkoop en bijzonder.

Kinderkamer tip 3

Wanneer de kinderkamer af is en je mist nog iets van gezelligheid dan is een slinger een goede uitkomst. Vele merken springen op deze trend in, gemakkelijk online te vinden dus. Een ander idee is om de slinger zelf te maken. De slinger in het voorbeeld hieronder is gemaakt van vilten balletjes. Kies een aantal moderne tinten en rijg de balletjes aan een sterk draad. Gebruik een scherpe naald. Aan de uiteinden maak je een lus. Hang de vilten slinger op aan de lusjes met 2 kleine spijkertjes.

Extra kinderkamer tips:

Struin niet alleen kinderkamershops af. Soms kom je interieur producten tegen die niet bedoeld zijn als kinderkamer accessoire maar daar perfect voor dienen. Een stoffen wasmand bijvoorbeeld kan ook dienen als speelgoedmand. Verschillende shawls kun je aan elkaar naaien en gebruiken als siergordijn. Melamine bordjes (en je hebt leuke tegenwoordig) hang je creatief op aan de muur. Denk creatief na.

Ben je na het lezen van deze tips geïnspireerd geraakt?

Bezoek dan graag Kinderkamerstylist.nl Hier vind je ook gratis downloads en voorbeeld foto’s van kinderkamers. Wil je meer lezen over Jolien? Hier vind je een interview met haar.

Veel inspiratie gewenst!

Liefs Jolien

Beeld: 1. Buffetkast De VintageLoods | 2. Accessoires Glorious Living | 3. Behang Pimpelmees | 4. Vilten balletjes zelfmaken of kopen.

nog meer: wooninspiratie