WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7 hotspot terrassen in Amsterdam met extra veel zon

Eindelijk… We mogen weer een terrasje pakken. En de zon begint vaker en langer te schijnen. Dus trek eropuit en geniet van een lekker drankje! Dit zijn de 7 fijnste hotspot terrassen van Amsterdam waar je heerlijk lang in de zon zit.

Bron beeld: Hannekes Boom

1. Hannekes Boom

Hannekes Boom heeft een groot terras aan het Oosterdok, en dat ligt aan hun eigen haventje! De ideale hotspot aan het water dus. Aan de gezellige picknicktafels of op Hannekes Borrel Boot kun je met z’n tweeën of met je huisgenoten genieten van een heerlijke zomerse lunch of borrel.

2. Bam Boa

Bron beeld: Bam Boa

Bam Boa is ook zo’n hotspot Amsterdams terras. Het staat bekend om het prachtige lichte interieur, maar ook om het fijne terras. Bij mooi weer zit je hier extra lang in de zon en kun je genieten van het uitzicht over de Amstel.

3. Carré Terras op de Amstel

Bron beeld: Carré

Vorig jaar juli heeft Carré een groot drijvend terras geopend voor de deur, op de Amstel. Hier kun je met je voeten in het zand genieten van een borrel of lunch met uitzicht op de Amstelsluizen en de Magere Brug. En op Carré zelf natuurlijk.

4. Pllek

Bron beeld: Pllek Amsterdam

Pllek in Amsterdam-Noord heeft een groot terras met riant uitzicht over het IJ. Plof neer in een van de zitzakken of bemachtig een plekje aan een van de vele picknicktafels. Ben je van plan om te gaan lunchen? Bij Pllek worden heerlijke biologische en plantaardige gerechten geserveerd.

5. Louie Louie

Bron beeld: Louie Louie

Louie Louie in Amsterdam-Oost ligt pal tegenover het mooie gebouw van het Tropenmuseum. Op het gezellige terras met bankjes kun je ontbijten, lunchen en borrelen. 

6. De Plantage

Bron beeld: De Plantage

Naast Artis aan de oostzijde van Amsterdam-Centrum vind je De Plantage, een plek met een beeldschoon interieur en een groot terras waar altijd wel een plekje is.Als het begint te schemeren gaan de sfeervolle lampjes aan en verandert het terras in een sprookjesachtige plek.

7. Dignita Amsterdam

Bron beeld: Dignita

Dignita heeft twee locaties, een in Amsterdam-Zuid en een in het centrum, in de Hoftuin bij de Hermitage. Voor beide locaties geldt dat het een ideale plek is om de drukte van de stad even te ontvluchten en te genieten van ontbijt, brunch of lunch.

Bij vtwonen zijn we gek op verrassende lifestyle-adressen. Iedere maand verklappen we onze favorieten in het blad. In België en Nederland, maar ook in het buitenland. En hoera: de allerleukste lees je ook online.

nog meer: wooninspiratie