WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Essentiële items die iedereen vergeet te kopen voor een eerste huis

Wanneer je voor het eerst een eigen huis betrekt, gaat de focus meestal als eerste naar de grote meubels: een bank, een bed, fijne zitplekken. Logisch, maar daardoor zou je bijna de kleine – minstens zo belangrijke – dingen vergeten.

Boodschappenlijst

Als je een liefde voor interieur koestert, is er niets leuker dan winkelen voor een nieuwe inrichting. Op de boodschappenlijst staat wellicht een bank waar je de hele familie op kwijt kan, betaalbare decoratie en een eettafel voor al die avonden met vrienden die komen gaan. Wanneer je voor het eerst een eigen huis betrekt, zijn het juist de kleine doch essentiële dingen die je over het hoofd ziet. Daarom helpen wij je eraan herinneren.

1. Het is ongetwijfeld niet het eerste wat in je opkomt, maar bij gebrek aan vaatwasser is een druiprek geen overbodige luxe.

2. Grote kans dat je bloemen krijgt wanneer mensen je nieuwe optrekje komen bewonderen. Maar… waar laat je die zonder een vaas?

3. Investeer in een goede stofzuiger. Dat kost een paar tientjes meer, maar zal een boel frustratie schelen.

4. Er is een boel keukengerei waar je prima zonder kan. Een blender daarentegen is multifunctioneel. Van verse smoothies tot zelfgemaakte pesto: je kan er alle kanten mee op.

5. Stijl zit ‘m in de kleine dingen. Zelfs toilet-producten komen in mooie uitvoeringen. Een toiletborstel in een stijlvolle houder geeft meteen een luxe uitstraling (en die toiletborstel heb je toch nodig).

6. Eeuwig zonde: kringen op een fonkelnieuwe salontafel. Een mooie set onderzetters is niet alleen praktisch, maar doet ook nog eens dienst als decoratie.

7. Iedereen heeft een ratjetoe aan bestek als erfenis van de studententijd. Een nieuw huis met een frisse keuken is de perfecte reden om bestek aan te schaffen dat daadwerkelijk bij elkaar past.

8. In de categorie ‘lijkt niet essentieel, maar je mist ‘m enorm als-ie er niet is’: het veger en blik. Perfect voor kleine ongelukjes.

9. Geen keuken is compleet zonder theedoeken. Tegenwoordig komen die in zoveel verschillende kleuren en prints dat ze echt een toevoeging zijn aan de uitstraling van je keuken.

10. Bij een volwassen huis, hoort volwassen keukengerei. Een goede set messen mag eigenlijk niet ontbreken. Als je ambities hebt in de keuken kun je niet meer aankomen met een plastic mesje dat afbreekt zodra je het in een stevige aardappel zet.

11. Een opbergmand is geen overbodige luxe. Ideaal om rondzwervende plaids en kussens in op te bergen. Ziet er nog gezellig uit ook.

Bron: vtwonen 12-2018 | Fotografie Stan Koolen | Styling Marianne Luning | M.m.v. Social Label Den Bosch

nog meer: wooninspiratie