WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Eetkamerstoelen in de mix voor een dynamische stijl

Wie zegt dat je altijd maar vier of zes dezelfde eetkamerstoelen rondom je eettafel kunt zetten? Hoe leuk is het om te variëren met verschillende stijlen, kleuren, patronen en stoffen? Hier vind je mooie eetkamerstoelen mix en match voorbeelden.

mix en match eetkamerstoelen | eetkamertafel

Wit + hout

Wit en hout zijn als een gelukkig getrouwd stel in je interieur. De kleuren passen perfect bij elkaar en zorgen voor warmte in de ruimte. Welke tint hout of wit je ook kiest, je kunt nooit een misstap zetten. Of je nu vier, zes of acht stoelen om de tafel hebt: voor een speels effect heb je niet van beide versies evenveel stoelen, maar is de verdeling uit balans. Wil je het helemaal bont maken, ga dan voor verschillende tinten wit en hout en varieer in stoelmodellen.

Metaal + velours

Voor eclectische of industriële liefhebber is metaal met velours een gouden combi. Heb je een paar metalen eetkamerstoelen, mix ze dan met stoelen die bekleed zijn met zacht velours. Deze stof creëert warmte en dempt geluid, wat fijn is als de stoelen in een grote ruimte staan. En boven alles: zachte stoelen zitten heerlijk.

Eetkamerstoelen voor een chique coctailbar-sfeer vind je hier.

Stoelen + krukjes

Als je denkt dat de eettafel alleen maar kan worden omringd door stoelen, dan heb je het mis. Hoe leuk is het om eetkamerstoelen te mixen met krukken! Op die manier ontstaat er meer dynamiek rondom de tafel. Je kunt voor een houten kruk gaan, maar een poef is ook een optie. Maak het zo gek als je zelf wilt! Extra voordeel: door hun minimalistische karakter zijn krukken multi-inzetbaar: vandaag zit er een dinergast op, morgen staat er een kop thee naast de bank op.

nog meer: wooninspiratie