WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een persoonlijk interieur creëren met 4 praktische tips

Soms kom je bij iemand thuis en denk je já, dit past precies bij deze persoon. De spullen, accessoires en de sfeer horen bij de persoon die er woont. Precies dat is persoonlijkheid. En dat kun jij ook! Welke stijl je thuis ook hebt, een persoonlijk interieur creëer je in een handomdraai.

vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 7 | fotografie Barbara Kieboom | styling Eva van de Ven

Foto’s of prints

Een goed beginpunt bij het persoonlijk maken van het interieur zijn foto’s en posters. Hang foto’s op van bijzondere reizen of tekeningen van familieleden. Zolang het voor jou persoonlijke waarde heeft, is het de moeite waard om een plek aan de wand te geven.

Wees rebels

Heb je een bepaalde stijl in huis, dan kun je daar prima nóg een stijl of zelfs meerdere stijlen aan toevoegen. Als er in de boekjes staat dat een minimalistisch interieur vooral uit wit, grijs en aardetinten bestaat, betekent dit niet dat jij niet kunt experimenteren met rood, groen en blauw. Een industriële lamp ophangen in je Scandinavische stijl kan óók prima. Zolang jij doet waar je blij van wordt, is het goed.

Kringloopschatten

Een persoonlijk interieur valt of staat met verzamelde spullen. Items met een verhaal voegen vaak de meeste persoonlijkheid toe aan een huis. En waar vind je oude spullen die nog zeker de moeite waard zijn? Precies, bij de kringloop. Je hebt geen idee waar de items vandaan komen en bij wie ze hebben ‘gewoond’, wat het stuk altijd een klein beetje magie meegeeft. Kies je favoriete kringloopwinkel uit en struin alle rekken af om die mooie items te vinden voor in huis.

Accessoires

Accessoires zorgen voor sfeer. Planten, kaarsen, kussens, plaids, vazen, spiegels… al deze dingen zorgen ervoor dat je je eigen persoonlijkheid kunt laten spreken. Juist omdat accessoires er in vele soorten, vormen en maten zijn, kun je lekker experimenteren met wat jij leuk vindt.

nog meer: wooninspiratie