WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Terug van weggeweest: de macramé plantenhanger

Als je eigenlijk geen planten meer mag kopen omdat al je vensterbanken en planken uitpuilen, dan is er maar een oplossing: de lucht in! Hangplanten zijn het perfecte excuus voor nog meer groen in huis. Net als in de seventies zijn hangplanten helemaal in en dat geldt ook voor de macramé plantenhanger.

plantenhanger macrame vetplant hangplant

Hangplanten

Hangplanten zijn terug van weggeweest, en terecht. Door hun pieken, sprieten en speelse uiterlijk zijn ze echte eyecatchers in huis. Maar ook van een ‘gewone’ plant kun je ook een hangplant maken door hem wat lager op te hangen. Onze groenblogger Kristel heeft haar 5 favoriete hangplanten op voor je op een rijtje gezet.

Vetplanten zoals cactussen zijn populaire en geschikte hangplanten: groene vingers zijn niet nodig en je hoeft ze niet veel en vaak water te geven. Handig als je er niet goed bij kunt.

Plantenhangers

Hangplanten koop je meestal in een kunststof pot met hengsel, maar veel leuker is het om hem in een plantenhanger te hangen die matcht met de rest van je interieur. Dit kan een hangpot met vast hengsel zijn, maar je kunt de pot met je lievelingsplant ook in een losse hanger zetten.

Vaak zijn deze losse plantenhangers gemaakt van touw en geschikt voor kleinere en grote planten. Een van de bekendste is wel de macramé plantenhanger. Ze zijn er in knalkleuren, compleet met lange slierten en kralen, maar ook in basic wit of zwart. Maar net wat er bij jou en je interieur past. 

Macramé plantenhanger maken

Macramé ken je vast nog van de lessen handvaardigheid in een ver verleden. Deze knooptechniek is heel geschikt voor het maken van een plantenhanger en bovendien niet al te moeilijk. Er zijn online veel tutorials te vinden die het knopen van een plantenhanger bijna verslavend leuk maken. Pinterest staat vol DIY’s van plantenhangers, van simpel tot iets moeilijker.

Vind je het prettiger en gezelliger om samen met anderen het knopen te leren? Dan is een workshop bij Wildernis in Amsterdam een aanrader. Of google even op workshops bij jou in de buurt.

Als je eenmaal de smaak van het knopen te pakken hebt, dan hangt binnen no time niet alleen jouw huis vol, maar ook van vrienden en familie. Want hoe leuk is het om een plant cadeau te geven in een zelfgemaakte plantenhanger?

Nog meer plantenhangers

DIY leren plantenhanger - vtwonen - blog My Attic

Wil je de macramé hanger afwisselen met andere plantenhangers? Onze blogger Marij van MyAttic laat je zien hoe je een leren plantenhanger maakt. Ook leuk en snel gemaakt: een plantenhanger van een rieten of rotan mand.

nog meer: wooninspiratie