WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een complete kinderkamer make-over voor € 500

Je kunt ervan genieten en balen tegelijkertijd: je knippert even met je ogen en de kinderen zijn binnen no time groot. Zo snel dat de kinderkamer ook regelmatig aan verandering toe is, want hij moet natuurlijk wel een beetje bij de leeftijd passen. Gelukkig hoeft dat niet duur te zijn, want voor € 500 geef jij de kinderkamer een make-over.

vtwonen 04-2020 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek | groene kinderkamer

Lik verf

De lievelingskleur van kinderen is soms net zo veranderlijk als het weer. Voor een goede kinderkamer make-over mag er dus best een laag nieuwe verf op de muur. Heb je gekozen voor een bepaald thema? Dan is het wel zo leuk als de kleur daarbij past. Wil je niet over een paar jaar weer opnieuw hoeven verven? Kies voor een neutrale kleur en vergeet de kamer dan niet gezellig te maken met leuke accessoires. 

Kosten: de kosten van een muur verven hangen natuurlijk af van een aantal dingen. Zo speelt het formaat van de kamer een rol, maar ook de kwaliteit van de verf. Wil je de kosten drukken? Besluit dan om niet de hele kamer opnieuw te verven. Houd voor de verf en benodigdheden zo’n € 50 tot € 100 aan. 

Slaaptijd

Iets waar kinderen snel uitgroeien is natuurlijk het bed. Het kan dus een goede investering zijn om het bed al op de groei te kopen. Tenzij de kinderen nog echt te jong zijn natuurlijk. 

Kosten: nu hoeft een kinderbed gelukkig helemaal niet duur te zijn. Voor zo’n € 150 scoor je vaak al een leuk exemplaar, zoals dit kinderbed

Op het bed

Samen met het bed is vaak ook het beddengoed aan vervanging toe. Al zal dat misschien sneller komen door de prints die ‘te kinderachtig’ worden. 

Kosten: beddengoed heb je in ontelbaar veel designs, zoals met dieren of andere figuren. Gelukkig is het beddengoed voor kinderen wat betaalbaarder dan dat voor volwassenen en dus kun je voor het aanschaffen van nieuw beddengoed zo’n € 25 uittrekken. 

LEES OOK
Geef de slaapkamer een make-over met een budget van € 500

Ook die wordt te klein…

Kinderen groeien en dus hun kleding ook. De kasten waar je de kleding in bewaart groeien helaas niet mee. En dus is het fijn om rekening te houden met de ruimte die de kledingkast biedt. Denk aan voldoende ruimte om kledingstukken op te hangen, maar ook neer te leggen of te doen verdwijnen in een lade. 

Kosten: een eenvoudige kast zonder al te veel poespas scoor je toch al snel voor zo’n € 100. Anders oplossen? Dat zou ook kunnen met een kledingrek. Deze zijn vaak goedkoper dan een hele kast.

Opbergers 

Het zal geen nieuws voor je zijn, maar kinderen kunnen een aardige rotzooi maken. Tijd dus om het opruimen makkelijker te maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de kids. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om speelgoed en andere rondslingerende spullen op te bergen in de leukste en meest praktische opbergers. Wat dacht je bijvoorbeeld van manden met leuke details?

Kosten: aan één opberger heb je meestal niet genoeg. Trek dus zeker € 50 van het budget als je er zeker van wilt zijn dat je alle spullen netjes op kunt bergen. 

LEES OOK
Deze spullen zijn praktisch en stijlvol in elke kinderkamer

Maak het af

Een kinderkamer maak je compleet met leuke accessoires. Nu moeten die natuurlijk bij jou in de smaak vallen, maar ook bij je kind. Mooi en praktisch zijn bijvoorbeeld schattige kapstokjes. Of kindervloerkleden om geluid te dempen en lekker op te kunnen spelen. 

Kosten: om de kinderkamer helemaal naar smaak aan te kleden kun je zeker op € 100 rekenen. Al kun je het zo bont maken als je zelf wilt natuurlijk. 

Wat kost de kinderkamer make-over?

De totale kosten voor de make-over van de kinderslaapkamer zullen neerkomen op minimaal 425 euro. Hoe het precieze kostenplaatje uitpakt, ligt natuurlijk ook aan de keuze van het merk, de kwaliteit en het soort product. Maar zeker is dat je met € 500 een heel eind komt!

nog meer: wooninspiratie