WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Duurzame kleding

Een dagje door de stad slenteren, wie wordt daar niet gelukkig van? (Oké, voor mannen ligt dit misschien net even iets anders). Maar sta je wel eens stil bij de effecten die jouw shopronde op het milieu kunnen hebben? Onderstaande tips voor duurzame kleding komen je waarschijnlijk al bekend voor, maar we herhalen ze al te graag nog een keer!

Duurzame kleding

Heb ik het nodig?

Vraag jezelf eerst eens af: heb ik deze trui of dit jurkje echt nodig? Ook wij op de redactie weten dat het soms verleidelijk is om met tassen vol nieuwe kleding richting huis te keren. Maar wat als de inhoud van al deze tassen niet meer in je kast past? Dat is niet alleen zonde van al het geld dat je uitgegeven hebt, maar ook van al die mooie items die nog goed draagbaar zijn en die door de komst van nieuwe kleding onder het stof belanden.

Vintage kleding

Door vintagekleding te kopen kun je voor een prikkie schitterende kleding van prima kwaliteit kopen. Het mag dan wel ‘oude’ kleding zijn, voor jou voelt het als nieuw! En wist je dat wanneer je oude dingen hergebruikt, je ook nog eens een bijdrage aan de grondstoffenbesparing en de CO2-uitstootvermindering levert?

Ruilen

Van ruilen komt niet altijd huilen. We hebben allemaal een aantal kledingstukken in de kast hangen die we vrijwel nooit dragen. Laat een vriendin eens in jouw kast duiken en doe dit andersom ook eens bij haar, zo vernieuw je op een goedkope manier je eigen collectie. Kijk je toch liever in andere kasten? Houd dan de website van Little Green Dress in de gaten. Zij organiseren openbare kledingruil evenementen of ruilfeestjes op aanvraag.

Mocht je toch graag op zoek gaan naar nieuwe kledingstukken, zoek dan natuurlijk naar duurzame kleding. Daarbij kun je letten op bovenstaande keurmerken of breng je een bezoek aan webshops die duurzame kleding verkopen:

Op zoek naar duurzame zwangerschapskleding? Laura geeft tips!

Bron: BrandMission

nog meer: wooninspiratie