WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zuinig leven maar comfortabel wonen

Kunnen zuinig leven en comfortabel wonen samengaan? Jazeker! Je hoeft helemaal niet veel in te leveren, wil je comfortabel kunnen wonen en geld en energie besparen. Je moet met alle aspecten van het wonen gewoon iets bewuster omgaan. Wij vertellen hoe je dat doet.

zuinig leven comfortabel wonen

Zuinig wonen

De grootste kostenposten in huis zijn je energiegebruik, watergebruik en je boodschappen. Op al deze punten kun je heel gemakkelijk tientallen euro’s per maand besparen. Door minder energie en water te gebruiken en door bewuster om te gaan met je eten.

Zuinig leven betekent niet alleen iets voor je bankrekening, maar ook voor het milieu. Hoe zuiniger je bent, hoe duurzamer je woont.

Energie besparen

Hoeveel lampen branden er bij jou op momenten dat je ze niet gebruikt? En hoeveel apparaten heb je onnodig lang aanstaan of op standby? Allemaal punten waarop je heel snel en gemakkelijk kunt besparen. Krijg inzicht in jouw energieverbruik met een energiemeter. Hiermee zie je direct welke apparaten er het meeste energie verbruiken.

Op onze blog lees je vijf handige tips voor het besparen van energie. In het kort:

  1. Isoleer je huis
  2. Stook verstandig
  3. Gebruik duurzame energie (zonnepanelen)
  4. Wees zuinig met water
  5. Weet wat de energieslurpers zijn

Water besparen

Korter douchen, regenwater opvangen en een waterbesparende kraan – dit zijn allemaal manieren waarop je kostbaar drinkwater kunt besparen. Dit betekent niet dat je je maximaal 2 minuten met koud water mag douchen. Maar wees er bewust van hoeveel water je gebruikt tijdens een douche of het sproeien van het gazon. Een zandlopertje onder de douche en een regenwaterton in de tuin zijn al hele goede aanpassingen die honderden liters per jaar kunnen besparen. Meer tips om water te besparen lees je op onze blog.

Voedselverspilling tegengaan

Je bespaart geld, energie en voedingsmiddelen als je bewuster omgaat met je boodschappen. Koop en kook voor meerdere dagen, bewaar kliekjes, let op de houdsbaarheidsdatum en koop niet meer dan je nodig hebt. Als je hier bewust op let, zal je zien dat je minder eten hoeft weg te gooien.

Zuinig leven blog

Duurzaam wonen is een trend. En maar goed ook, want het milieu gaat hierop vooruit. Doordat men hier meer aandacht aan besteedt, wordt er ook meer over geschreven. Op sites, social media en blogs. Hier vind je heel veel praktische tips over duurzaam en zuinig leven die je direct toe kunt passen. Zo ook op onze duurzaam wonen pagina. Over duurzaam, zuinig maar comfortabel leven.

nog meer: wooninspiratie