WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Volkstuinen

Je eigen groenten verbouwen is tegenwoordig erg populair. Daarnaast is het ook nog eens lekker, vers en gezond! Voor mensen zonder tuin is een volkstuin de ideale oplossing. Alleen moet je wel even wachten tot er een plekje vrijkomt…

volkstuin

tuinieren

Wachtlijsten

Lekker met je handen in de aarde wroeten, het klinkt niet echt uitnodigend. Toch hebben veel mensen er behoefte aan. Bij steeds meer volkstuinparken hebben ze een wachtlijst. Het kweken van je eigen groenten en fruit is niet langer een standaard dagelijkse bezigheid voor ouderen. Steeds meer jongeren schrijven zich in voor een plekje op een volkstuinpark. En gelukkig maar! Want het is niet alleen veel gezonder om je eigen eten te kweken, het is bovendien ook erg leuk!

Moes- of siertuin

Het hebben van je eigen volkstuin vereist een zekere voorliefde voor tuinieren –  of je nu je eigen groenten verbouwt of een klein bloemenparadijsje voor ogen hebt. Op internet vind je genoeg tips voor het bijhouden van je eigen moestuin. Zelfs voor mensen die geen eigenaar zijn van een (grote) tuin is het kweken van je eigen groenten geen probleem meer. En met de vierkante meter moestuin kan iedereen zijn eigen groenten kweken. Lees hier meer over in ons artikel Vierkante meter moestuin.

Steeds populairder

Volkstuinen zijn niet altijd zo populair geweest. Vroeger werden tuintjes voornamelijk gebruikt om (eigen) groenten te verbouwen voor mensen die in de stad woonden. Tegenwoordig is tuinieren voor veel mensen een ontspannende bezigheid. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat tuinieren voor minder stress en meer geluksgevoel kan zorgen. Dus populair of niet, wij houden ervan!

Op zoek naar inspiratie voor je eigen volkstuin? Neem dan eens een kijkje op het blog van Marleen: Eten uit je eigen volkstuin. Hier lees je alles over het hebben van je eigen moestuin en vind je leuke tips en recepten om zelfs eens te maken!

Bron: Volkstuin67 | Permacultuurnederland

nog meer: wooninspiratie