WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verantwoord snoepen: tips voor sint maarten

Elf november staat weer voor de deur en voor kinderen betekent dat: snoepen! En eerlijk is eerlijk, snoep moet gewoon lekker zijn, want dat is waar snoepen nou eenmaal om draait. Toch hoeft iets lekkers niet altijd ongezond te zijn.

verantwoord snoepen

Lekker verantwoord snoepen

Het kan soms lastig zijn om lekker én verantwoord snoep te vinden. Veel producten bevatten kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.  Op de website van verantwoord snoepen vind je snoep dat puur natuur is. Hierdoor zijn de producten ook geschikt voor kinderen met allergieën.

Fruit

Een echt verantwoord alternatief voor snoep is en blijft toch altijd fruit. Maar ook van fruit kun je een feestje maken. Versier een appel eens met wat kaneel erover, een vlaggetje erin, of snij het stuk fruit in een leuke vorm. Want het gaat er tenslotte om dat je even iets lekkers voor jezelf hebt.

Duurzaam snoep

Kan snoep ook nog ‘duurzaam’ zijn? Ja zeker! Chocola kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van handel waar geen ‘slavenarbeid’ wordt gebruikt. Tony’s chocolonely is het voorbeeld van duurzaam chocolade. De cacao wordt rechtstreeks bij boeren in Ghana en Ivoorkust ingekocht, waardoor de cacao boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun ingrediënten.

Bron: verantwoord-snoepen.nl

nog meer: wooninspiratie