vtwonen

Top 5 duurzame apps

Iedereen heeft er tegenwoordig wel één op zak, we hebben het natuurlijk over de Smartphone. Hartstikke handig, maar totaal niet duurzaam. Dus download je duurzame apps. Wij zetten onze top 5 duurzame apps voor je op een rij.


duurzame apps
duurzame apps
duurzame apps

Questionmark

Je staat in de supermarkt en vraagt je af hoe duurzaam een product is. Herkenbaar? Met de gratis Questionmark app zie je in één oogopslag hoehet product scoort op duurzaamheid. Alle producten worden beoordeeld op drie vlakken, volksgezondheid, milieu en dierenwelzijn. Het gebruik van de app is heel gemakkelijk. Zoek eerst je product of scan de streepjescode, bekijk de scores en kies eventueel een product uit de lijst met alternatieve producten.

Download de app voor Itunes of Android.

Allesduurzaam

Met de app van Allesduurzaam vind je in een handomdraai alle duurzame adressen bij jou in de buurt of in een stad naar keuze. Je kunt duurzame adressen vinden door de categorieën te gebruiken, jouw locatie in te vullen, of een zoekfunctie te raadplegen. De bestemmingen worden op de kaart weergegeven met een adres en korte beschrijving. Niet langer eindeloos zoeken naar een duurzaam adresje, met Allesduurzaam heb je het zo gevonden!

Download de app voor Itunes of Android.

Recyclemanager

Vind jij het ook lastig om afval te scheiden? Welk afval moet in welke bak, wanneer wordt het afval opgehaald en waar zijn de dichtstbijzijnde afvalbakken? Op deze vragen geeft de app Recyclemanager antwoord. Vergeet je regelmatig wanneer je de bakken aan de weg moet zetten? Dan is de Afvalkalender iets voor jou. Zie meteen wanneer het afval opgehaald wordt en stel een herinnering in om het niet te vergeten. Behalve deze handige mogelijkheden, biedt de app ook achtergrondinformatie als je hier behoefte aan hebt. In de mediatheek kun je op de hoogte gehouden worden van nieuws rondom afvalinzameling en recyclen bij jou in de buurt.
Download de app voor Itunes en Android.

Duurzaam Journaal App

De Duurzaam Journaal App geeft een overzicht van al het nieuws op duurzaam gebied. Nieuws van verschillende media wordt gebundeld in de app. Het duurzame nieuws wordt gecategoriseerd op  nieuws, achtergronden, lifestyle, shopping en ondernemen.
Download de app voor Itunes.

Duurzame Energie

Waarom is duurzame energie eigenlijk zo belangrijk? Hoe werkt dat… Zonnepanelen op je dak? En hoe kun je het beste je huis isoleren? De app Duurzame Energie geeft je antwoord op dit soort vragen. Zo ben je weer helemaal op de hoogte en voordat je het weet, heb jij ook een zonnepaneel op je dak.
Download de app voor Itunes.

Bron: Retail Actueel, iTunes & Iedereen winst

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties