WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

The Fine Store in Den Haag

De mooiste winkel van Den Haag. The Fine Store, sinds een jaar geopend in het Zeeheldenkwartier. Hier koop je verfijnde designmeubelen, prachtige plaids en bijzondere woonaccessoires. Alles gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen.
the_fine_store-den-haag the_fine_store-den-haag the_fine_store-den-haag

Meer over het moois in The Fine Store

Zoals KARIMOKU NEW STANDARD. Dit merk uit Japan heeft duurzaamheid en vakmanschap hoog in het vaandel. Het moederbedrijf Karimoku maakt al 70 jaar houten meubels van smalle bomen. De houtvezels van deze zogenaamde ‘low-diameter trees’ worden normaal gesproken enkel gebruikt voor papier. Best zonde, om voor zo’n tijdelijk product een bos te kappen. KARIMOKU NEW STANDARD maakt er daarom meubels van. En ze werken samen met beroemde ontwerpers zoals de Nederlandse Scholten en Baijings.

The Fine Store designer collaborations

Naast de bijzondere merken die ze inkoopt, werkt eigenaresse Eveline Maat ook graag samen met ontwerpers: The Fine Store designer collaborations. Samen met ontwerpers verfijnt ze bestaande ontwerpen, en minimaliseert deze tot de pure vorm. Zo werkte ze samen met Studio Elke van den Berg, het Franse Colonel en een keramiste uit Londen. Het resultaat? Unieke items die nergens anders verkrijgbaar zijn. Gemaakt van pure, natuurlijke materialen zoals hout en aardewerk.

Het designproces is niet nieuw voor Eveline. Ze staat samen met haar zus ook aan het roer van By Mölle. Pure, tijdloze ontwerpen als beddengoed, plaids en ander woontextiel. Ambachtelijk gemaakt in Europa, met materialen als linnen, ongeverfde wol en gerecycled denim.

Veel van de producten die je bij The Fine Store shopt zijn niet officieel duurzaam gecertificeerd. Eveline kijkt bij het inkopen naar het gebruikte materiaal en de manier van produceren. Ze kiest de meest pure items, van natuurlijke materialen. Door de ambachtelijke herkomst van de producten, is het resultaat vaak wel duurzaam.

Piet Heinstraat 64 Den Haag
Dinsdag 12:00 tot 17:00
Woensdag t/m vrijdag 11:00 tot 18:00
Zaterdag 11:00 tot 17:00

Laura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Eveline Maat van The Fine Store | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers