WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slimme en zuinige apparaten in huis

Waar je ook kijkt, overal zie je elektrische apparaten. En elke dag lijkt er weer eentje bij te komen. De meeste apparaten zijn de laatste jaren zuiniger geworden, maar gek genoeg blijft het elektriciteitsverbruik per huishouden maar stijgen. Tijd om hier verandering in te brengen toch?

zuinige apparaten in huis

Stroomverbruik

Stroom verbruiken terwijl je het apparaat niet gebruikt, zonde! Ook het lampje dat blijft branden als het apparaat op de slaapstand staat, verbruikt energie. Trek dus de stekker uit het stopcontact wanneer je klaar bent, stand-by is onnodig.

Spaarlamp

Je mooiste lampen laat je branden met een spaarlamp. Dim ook het licht als er een dimstand op de lamp zit. Je lamp verbruikt hierdoor minder energie.

Verwarming lager

Zet de verwarming lager als je voor kortere tijd weg bent. Vijftien graden is voor de meeste huizen een prima temperatuur. Het kost geen extra energie als de verwarming weer hoger wordt gezet. Zet een uur voordat je gaat slapen de verwarming al laag. Je kunt dan nog steeds genieten van een warme kamer en bespaart ook weer energie.

Zuinige apparaten, de producten op een rij

nog meer: wooninspiratie