WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Plastic Soup Foundation

Een flesje water die je ergens achterlaat, een verpakking van een koekje die net naast de prullenbak valt. Herkenbaar? Doordat we met z’n allen overal plastic afval laten liggen, is er veel verontreiniging in de wereld. De Plastic Soup Foundation is opgericht om deze verontreiniging tegen te gaan.

plastic soup foundation

plastic soup foundation

Wat is er aan de hand?

Een plastic brei ter grootte van tweemaal de Verenigde Staten zwerft rond in de Stille Oceaan. Door verwering, zonlicht en golfslag valt het plastic uit elkaar. Hierdoor verandert het zeewater in een Plastic Soep. Dit is gevaarlijk voor dieren, omdat zij het plastic aanzien voor voedsel. Dit zorgt er vervolgens voor dat het giftige afval onze voedselketen binnendringt. De grote hoeveelheid plastic in het water kan de gezondheid van mensen dus ernstig schaden.

Het idee

De Plastic Soup Foundation wil de toenemende verontreiniging van zeeën en oceanen tegengaan. Zij willen voorkomen dat er in de toekomst nog meer plastic de zee in wordt gevoerd. Om dit voor elkaar krijgen, steunen zij maatregelen die de verspreiding van afval in zee en op stranden voorkomen. Ook willen zij burgers in actie laten komen door middel van social media. Meer plannen lees je op de website van de Plastic Soup Foundation.

Zelf aan de slag

Een schonere wereld begint bij jezelf! Wil jij de Plastic Soup Foundation steunen? Dat kan heel simpel! Gooi afval in een afvalbak en niet op straat of in het water. Maak in plaats van plastic wegwerpflesjes, gebruik van gerecyclede flesjes die je niet zomaar weggooit. Vertel je vrienden over de Plastic Soup Foundation. En lees hier wat je nog meer kunt doen!

Kids

Kinderen kunnen niet vroeg genoeg kennis maken met wat er in de wereld gebeurt. Niet voor niets moeten zij hun speelgoed opruimen en afval in de vuilnisbak gooien. Wil je weten hoe je met je kinderen aan de slag kunt gaan met de Plastic Soup Foundation? Kijk dan snel hier.

Bron: 1. LUSH – 2. Plastic Soup Foundation

nog meer: wooninspiratie