WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Oma weet raad: Duurzaam ramen zemen

Schoonmaken is niet het meest duurzame klusje in huis. Er zitten vaak veel chemische stoffen in de schoonmaakmiddelen en je hebt geen idee van de precieze werking en het nut. Gelukkig zijn er ook nog de schoonmaaktips van vroeger waarmee je vlekken op een heel natuurlijke manier verwijdert. Oma weet raad!

spinnenweb verwijderen

Natuurlijk de ramen zemen

Ramen krijg je kraakhelder door ui te gebruiken bij het ramen zemen. Pel een ui, en snijd hem in 4 stukken. Gooi de stukken ui in het water, en je kan beginnen met zemen. Het is dan niet nodig om ander reinigingsmiddel te gebruiken. Om vliegenpoep te verwijderen kan je de ramen zemen met koude thee. Door de geur van de thee blijven de vliegen weg. Zo vang je twee vliegen in een klap.

Strepen op de ruit

Zijn er toch wat strepen te zien op je ruit? Je hebt vast wel ergens oude kranten liggen. Zoek er een op, en maak er een prop van. Ga met de prop over de strepen, en de strepen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Meer tips

Deze maand zal er wekelijks een tip online komen. Een schoonmaaktip uit de oude doos, want oma weet raad. De afgelopen weken zijn de eerste twee tips online gekomen. De eerste tip was om vlekken te verwijderen, in de tweede tip leer je de magnetron schoon te maken. Houd de aankomende tijd de website in de gaten, en mis de volgende tip niet.

Kan je geen genoeg krijgen van deze tips? Kijk dan eens op de website van oma weet raad. Hier vind je tips uit de oude doos. Schoonmaken, tuinieren, vlekken, koken en gezondheid, alle thema’s komen aan bod. Er staan veel duurzame en nuttige tips tussen.

Bron: 1. 101 woonideeën

nog meer: wooninspiratie