WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nadelen zonnepanelen

Zonnepanelen kennen heel veel voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen van zonnepanelen. Als je een huis huurt, kun je ze bijvoorbeeld niet plaatsen en ook zijn ze niet voor elk dak geschikt. Gelukkig zijn er alternatieven.

nadelen zonnepanelen

Voordelen en nadelen zonnepanelen

Gebruik van zonnepanelen kent eigenlijk bijna alleen maar voordelen. Je kunt er namelijk geld mee besparen (of zelfs verdienen!) en het is beter voor het milieu. Daarnaast daalt de prijs van zonnepanelen alleen maar en worden ze dus steeds meer het investeren waard. In ons blog over zonnepanelen lees je hier meer over. Helaas zijn er ook een aantal nadelen, waardoor niet iedereen voor zonnepanelen kan kiezen.

  • Op een huurwoning kun je (meestal) geen zonnepanelen plaatsen
  • Zonnepanelen zijn niet voor elk dak geschikt
  • Zonnepanelen zijn een grote investering

Kun je door een van deze redenen geen zonnepanelen plaatsen? Niet getreurd, want er zijn alternatieven. Zo kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij een gezamenlijk initiatief of kun je kiezen voor windenergie. Zo kun je toch profiteren van de voordelen van duurzame energie.

Kies voor een gezamenlijk initiatief

Een nadeel kan zijn dat je huurt en dus geen zonnepanelen kan plaatsen of dat je huis (dak) er niet geschikt voor is. Wil je toch kunnen profiteren van zonnepanelen? Stap dan in op een gezamenlijk initiatief.  Zo deel je zonnepanelen die bij jou in de buurt geplaatst worden, bijvoorbeeld een zonnepaneel op een school. Via hieropgewekt.nl kun je initiatieven in jouw buurt vinden.

Kies voor windenergie

Wellicht is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen. Je kunt dan ook kiezen voor windenergie.  Natuurlijk heeft niet iedereen plaats heeft voor een windmolen in eigen tuin, maar je kunt wel mede-eigenaar worden van een windturbine. Kijk op hieropgewekt.nl voor initiatieven bij jou in de buurt.

Gelukkig zijn er dus meer voordelen dan nadelen zonnepanelen. Wil je ze gaan plaatsen? Lees dan meer in ons artikel over zonnepanelen plaatsen.

 

nog meer: wooninspiratie