kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Merken die de wereld een beetje mooier maken

Met liefde en aandacht gemaakt, onder eerlijke omstandigheden en met natuurlijke materialen. Wij zijn trots op de duurzame merken die iets bijdragen aan het welzijn van de wereld. En dat zijn er nog al wat. Van bekende tot nieuwkomers, we zetten de merken die de wereld een beetje mooier maken graag in het zonnetje! 

Brabantia

Huishoudelijke producten hebben we allemaal nodig, maar zijn niet per se de grootste blijmakers. Tenzij je voor Brabantia kiest. Want dit familiebedrijf maakt al jaren functionele en stijlvolle woonitems. Als we ze dan toch een nodig hebben… De ontwerpen zijn stuk voor stuk gemaakt met hart voor het product én aandacht voor de invloed die het op de mens en natuur heeft. Ze streven dan ook samen met Love Nature naar nog meer liefde voor de natuur. Ze planten voor iedere verkochte droogmolen samen met We Forest een boom.

Good & Mojo

Good & Mojo is Nederlands design op zijn best. Samen met stichting WakaWaka werken ze aan een lichtvoorziening voor iedereen. De prachtig ontworpen lichtbronnen zijn dus niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook van een duurzaam en natuurlijk materiaal gemaakt. En voor iedere verkochte lamp wordt er 5% van de omzet gedoneerd aan de stichting WakaWaka. En dan zijn de lampen van Good & Mojo ook nog eens heel betaalbaar!

meraki duurzame merken

Meraki

Die geur… we zijn verkocht! Alle producten van Meraki staan op ons verlanglijstje. Ze hebben een Scandinavisch tintje en zijn gebaseerd op deze basisprincipes: er wordt alleen gebruikgemaakt van milde ingrediënten en 100% natuurlijke oliën. Je doet dus iets goed voor jezelf en voor de wereld.

Rescued

Alle producten van Rescued zijn gemaakt van hergebruikte materialen. Dat is pas upcycling! De afdankertjes worden omgetoverd tot pronkstukken voor je interieur. Afval krijgt een tweede leven en daarmee zorgt het merk er dus voor dat de afvalhoeveelheid verminderd. Ieder item heeft een verhaal en is uniek. Voor welk pronkstuk ga jij?

One World Interiors

Reizen naar verre oorden om verschillende culturen te ontdekken. One World Interiors is verliefd op de wereld en wij zijn verliefd op het merk. Ze reizen de hele wereld over op zoek naar unieke materialen en objecten. Het zijn stuk voor stuk items met een verhaal, want geen meubel is het waard weg te gooien. Toch? De inspiratie, die ze opdoen door de reizen, vertaalt zich in prachtige collecties. En door gebruik te maken van gerecycled materiaal wordt de collectie nog mooier.

duurzaam beddengoed Yumeko

Yumeko

Het dekbed is gemaakt van 100% duurzaam en fairtrade katoen. Even wegdromen of in een diepe winterslaap raken, doen wij graag onder ecologisch beddengoed. Want een goede nachtrust begint bij gezond slapen. Met Yumeko willen wij nooit meer uit bed. En zeker niet als we weten dat we iets goed doen. Slaap lekker!

By Mölle

Nog zo’n merk waardoor we nooit meer uit bed willen: By Mölle. Dit prachtige merk is opgericht door twee zussen en is het resultaat van hun passie voor design, gecombineerd met de ambitie om de wereld een beetje mooier te maken. En we kunnen niet meer zonder, want de ontwerpen zijn tijdloos en geschikt voor elke woonstijl. Hun motto: koop minder en beter. Mooie items, goede kwaliteit en een betere wereld. Wat wil je nog meer?

Return to Sender

Eerlijke handel is de motor achter duurzame economische ontwikkeling, dat is waar Return to Sender in gelooft. Op die manier levert ieder individu zijn bijdrage aan het bestrijden van armoede. Ze verkopen unieke traditionele en ambachtelijke producten die zijn gemaakt door vakmensen uit de armste gebieden van de wereld. Samen vertellen ze een mooi verhaal. En jij kunt meedoen!

nog meer: wooninspiratie