WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meer wooncomfort? Dat doe je zo!

Wat mis jij in huis? Wellicht een lichte speelzolder voor je kinderen. Of wil je graag die verloren hoek omtoveren tot een fijne werkplek of een pracht van een hobbyruimte? Meer wooncomfort bereik je met extra licht, lucht, ruimte en warmte. En dat doe je zo!

wooncomfort

Wist je dat…we gemiddeld 90% van onze tijd binnen doorbrengen?

Leven, werken, spelen, eten… Extra fijn dus als daar wat meer zonlicht bij komt kijken! Een tekort aan natuurlijk daglicht kan zelfs zorgen voor slechte nachtrust, stress, overgewicht en depressies. Volgens de regels moet het glasoppervlakte in een kamer gelijk zijn aan 10% van het beloopbare vloeroppervlak. Maar: hoe lichter je huis, hoe fijner je woont. Streef daarom naar 20%. Een ander voordeel van een lichter huis: zonlicht wordt omgezet in warmte. Ook in de winter, zo bespaar je op de stookkosten.

Wist je dat…een dakraam 2x zoveel daglicht doorlaat als een verticaal raam?

Wist je dat… een dakraam 2x zoveel daglicht doorlaat als een verticaal raam?
Daarom zijn veel zolders makkelijk om te toveren tot een lichte ruimte. Dat is goed om te weten: Willen we niet allemaal meer ruimte in huis? Door één of meerdere dakramen te monteren of wellicht een dakkapel kun je eenvoudig daglicht en frisse lucht op zolder brengen. Je kunt nog veel meer kanten op. Met lichtkoepels bijvoorbeeld in een uitbouw. Zo kun je ook je huiskamer of keuken met een plat dak voorzien van extra daglicht.

Wist je dat…we 22.000 keer per dag in en uit ademen?

Een gebrek aan schone lucht zorgt ervoor dat je niet lekker kunt functioneren. Op tijd luchten dus! Door 2-4 keer per dag kort (zo’n 10 minuten per keer) te luchten vult je huis zich weer met verse, schone lucht. Maar nog beter is het om te zorgen voor een continue luchtstroom in je huis. VELUX dakramen zijn voorzien van een ventilatieklep, zo blijft de lucht lekker schoon. Wist je trouwens dat de leervaardigheid van kinderen in een goed binnenklimaat met wel 15% toeneemt?

Bron: VELUX

nog meer: wooninspiratie