WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meer inzicht in je energieverbruik met Toon van Eneco

Met Toon van Eneco heb je een thermostaat in huis die op ieder moment van de dag live inzicht geeft in je stroom- en gasverbruik. Zo kun je direct zien hoeveel je verbruikt en wat het kost. Maar het heeft er de afgelopen tijd nog meer nieuwe functies bij gekregen.

Toon van Eneco

Directe koppeling aan energierekening

Toon is direct gekoppeld aan de energierekening van de huishoudens. Daardoor kun je met Toon het energieverbruik beter in de gaten houden en krijgen gebruikers een duidelijk beeld van de te verwachten kosten. Het blijkt dan ook dat Toon-gebruikers ongeveer tien procent (!) minder energie zijn gaan verbruiken.

Daarnaast is het mogelijk om jouw verbruik te vergelijken met dat van andere Toon-gebruikers. Op die manier krijg je een nog beter inzicht in jouw energieverbruik. Dit kan met gebruikers met hetzelfde profiel of met vrienden. Deze data komen alleen vrij als gebruikers daar toestemming voor geven.

Met Toon heb je ook de mogelijkheid om per apparaat of per groep apparaten inzicht te krijgen in het energieverbruik en de verbruikskosten. Dit kan met de Toon Slimme Stekkers. Hierdoor wordt het sluipverbruik opgespoord. Verder kun je met Toon Slimme Stekkers vanuit elke plek in huis alle apparaten aan- en uitschakelen. De stekkers zijn ook gebruiksvriendelijk: de gekleurde LED-ring geeft het stroomverbruik aan en verandert afhankelijk van het verbruik van kleur. Op die manier hebben Toon-gebruikers gedetailleerd inzicht in het energieverbruik en de verbruikskosten per apparaat of per groep apparaten.

Een andere nieuwe functie is de productkoppeling van Toon met Philips Hue. Philips Hue is de lichtinnovatie waarmee je de lichtinstellingen van het LED-licht kunt bedienen. Dat kan zowel via Toon aan de muur, Toon op Tablet en Toon op afstand (via je smartphone of tablet). Zo kun je waar en wanneer dan ook je energieverbruik en verbruikskosten in de gaten houden!

Bron: Eneco

nog meer: wooninspiratie