WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lease je jeans

Wist je dat je voor maar vijf euro per maand een jeans kunt leasen? Het kan bij Mud Jeans, het groene kledingmerk dat vindt dat ze verantwoordelijkheid moet nemen voor de schaarste aan grondstoffen. Het concept is heel simpel: het product blijft van Mud Jeans, terwijl jij het gebruikt. En na gebruik wordt de jeans vermalen en gemengd met organisch katoen. Zo ontstaat er een nieuwe denim stof waaruit een nieuwe spijkerbroek of andere producten worden gemaakt.

lease jeans

Hoe werkt het leasen?

Voor slechts vijf euro per maand kun je een jeans of sweatshirt huren. Mocht er een scheur ontstaan in de kleding, dan kun je het gratis laten maken. Na een jaar kun je het kledingstuk terugsturen en ontvang je twintig euro statiegeld terug. Maar je kunt ook kiezen voor weer een nieuwe jeans.

Waarom?

Maar waarom een jeans leasen? Er moet actie worden ondernomen tegen het afnemen van natuurlijke hulpbronnen en recyclen is een goede manier. Jij least een jeans en na een jaar maken zij er weer een nieuwe van. De spijkerbroek is zo ontworpen dat recyclen makkelijk gaat. Mud Jeans laat bewust het leren label weg en maakt gebruik van een printlabel. De jeans bestaat uit 30% gerecycled katoen en 70% biologische katoen. Hierdoor ontstaat een verlaging van 95% van het energieverbruik. Zo zit je spijkerbroek net even lekkerder!

nog meer: wooninspiratie