kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hulp bij goede voornemens

‘Dit jaar, ja dit jaar ga ik echt stoppen met roken!’ Goede voornemens, ze horen bij het naderende nieuwe jaar. Met een gemotiveerde en enthousiaste houding beloven we onszelf dat we er dit jaar écht voor gaan. En toch een jaar later verschijnen precies diezelfde voornemens weer op het lijstje voor poging twee. Maar met een beetje hulp moet het dit jaar toch een keer lukken!

goede voornemens

Handige websites

Start a resolution – Engelstalig
Start a resolution is een website die je helpt om je goede voornemens niet uit het oog te verliezen. Je schrijft je in op de website en krijgt direct een coach toegewezen. Deze coach is iemand die zich voor jou in heeft geschreven en zelf dus ook bezig is om zijn of haar goede voornemens tot een succes te brengen. Met andere gemotiveerde mensen ga je dus de strijd aan om je aan je goede voornemens te houden. Samen sta je sterk!

Stickk – Engelstalig
De website Stickk is een mooie hulptool voor iedereen die iets écht heel graag wil en alles in wil zetten om dit doel te bereiken. Dit doe je door middel van een commitment contract. Het werkt als volgt:

  1. Je stelt een doel vast en geeft aan welke tijdsperiode je jezelf hiervoor geeft.
  2. Bepaal of en hoeveel geld je in wilt zetten om je doel te bereiken en waar dit geld naartoe gaat wanneer het doel niet behaald is.
  3. Wie de ‘scheidsrechter’ is en het proces in de gaten houdt.
  4. Wie je Stickk supporters zijn op de weg naar de top.

Privacy kan een belangrijk element zijn in het bereiken van je doel. Op de website kun je daarom de privacy instellingen aanpassen naar eigen wens. Meer informatie over de werkwijze.

Handige apps

Ieder jaar behoort afvallen tot de top 10 van goede voornemens. De app CalorieTeller is een simpel, maar effectief voorbeeld om kilo’s kwijt te raken. Met de applicatie blijf je op de hoogte van de voedingswaarden met betrekking tot de voedingsmiddelen die je dagelijks eet. Daarnaast blijf je ook op de hoogte van je eigen maaltijd-, activiteiten- en gewichtspatroon.

Op Plus online vind je nog 4 handige apps om het jaar goed mee te beginnen.

Bron beeld: Boomerang Create

nog meer: wooninspiratie