WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

GoedeWaar.nl

GoedeWaar.nl is een consumentenorganisatie die zich al meer dan 30 jaar inzet en hiermee duurzaam consumeren mogelijk maakt. Lees meer over deze organisatie!

goedewaar.nl

Bangladesh

24 april 2014 stortte een kledingfabriek in Bangladesh in, waarbij 1127 doden vielen. Deze ramp werd veroorzaakt door verkeerde bouwconstructies en zware machines die in de fabriek stonden. Een goed voorbeeld van een onveilige werkomgeving. Al weken speelt de ramp een rol in de media en zijn een groot aantal andere kledingfabrieken in Bangladesh gesloten. Onder de mensen leeft duurzame ontwikkeling, eerlijke handel en armoedebestrijding steeds meer. En dit is, zoals blijkt uit de ramp in Bangladesh, ook zeker nodig.

Wat doet GoedeWaar.nl?

Goedewaar.nl houdt zich bezig met de verbetering van een duurzame wereld en doet onderzoek naar mens-, dier- en milieuvriendelijkheid van producten. Met de resultaten van deze onderzoeken hopen zij verantwoord koopgedrag te vormen bij consumenten, maar ook verantwoordelijkheidsgevoel te creëren bij bedrijven om duurzaam te produceren. Volgens GoedeWaar.nl draagt dit bij aan duurzame ontwikkeling, eerlijke handel en armoedebestrijding.De organisatie zou graag uitgroeien tot de toonaangevende consument organisatie op het gebied van duurzaamheid.

Productgroepen GoedeWaar.nl

GoedeWaar.nl heeft onderzoek gedaan naar verschillende productgroepen. De productgroepen worden vermeld op de site. Wij lichten er een paar toe. Cosmetica producten worden door bijna iedereen gebruikt. ’s Ochtends begin je met je dagcrème en je eindigt met je gezichtsreiniger. Naar deze producten doet GoedeWaar.nl bijvoorbeeld onderzoek, want ‘natuurlijke producten’ zeggen vaak niets over de impact op mens, dier en milieu. Ook doet GoedeWaar.nl onderzoek naar materialen en ingrediënten  Niet alle materialen en ingrediënten worden namelijk op een verantwoorde wijze geproduceerd. Ook merken en bedrijven is een belangrijke productgroep voor GoedeWaar.nl. Zo hebben zij bijvoorbeeld een kledingchecker.

Kledingchecker

Om jouw koopgedrag te beïnvloeden bestaat er de kledingchecker van GoedeWaar.nl. Hiermee check je de duurzaamheid van bepaalde kleding. Loop je bijvoorbeeld door de winkelstraten en zie je een leuk zomerjurkje hangen bij de H&M? Pak de Kledingchecker erbij en kijk in hoeverre H&M aandacht besteedt aan sociale, ecologische en/of economische duurzaamheidscriteria. Klik hier voor de checker.

Wil jij GoedeWaar.nl steunen of meer informatie klik hier

Bron bron: Libelle | Volkskrant | GoedeWaar.nl

nog meer: wooninspiratie