WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Goede voornemens: wel of niet?

Rond de jaarwisseling denken veel mensen na over goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaak verwateren die voornemens na een tijdje. Toch is het geen gek idee om een paar haalbare doelen te stellen die je wel volhoudt!

goede voornemens

Goede voornemens

Sommige mensen doen niet mee aan de goede-voornemens-hype uit principiële overtuiging. Maar een derde van de Nederlanders houdt ze namelijk maar vol en dan is de teleurstelling groot als je goede voornemen in duigen valt. Toch zijn een paar goede voornemens voor het nieuwe jaar helemaal geen gek idee. Bedenk hoe jij wilt leven en hoe je wilt zijn en op wat voor manier je dat kunt bereiken. Wees niet te streng voor jezelf, maar denk realistisch.

Duurzame voornemens

Groen en duurzaam leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Je leven radicaal omgooien hoeft echt niet. Maar wil jij toch duurzamer proberen te leven? Begin dan eerst met afval scheiden, recyclen, korter douchen en doe de lampen uit als je die niet nodig hebt. Doe jij dit al? Kijk dan eens naar je eten. Probeer wat vaker biologische en verse producten te kopen en denk eens na over zonnepanelen. Vervolgens kun je kijken naar wat voor producten je koopt, en of er ook duurzamere alternatieven zijn. Door elke keer een stapje erbij te doen, zijn de doelen makkelijker te halen en vol te houden.

Volhouden

Goed om je te bedenken is dat je niet alleen rond Oud & Nieuw goede voornemens hoeft te hebben. Je kunt elke dag beginnen. Kleine tegenslagen horen bij het proces en zijn helemaal niet erg. Probeer na een tegenslag de draad weer op te pakken. Je zult je erg voldaan voelen als jij aan het eind van het jaar je voornemen hebt volgehouden!

Bron: 1. go4itnow | openingsbeeld: bliss inventive

nog meer: wooninspiratie