WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Food Chain Project

We vinden het heel vanzelfsprekend om te eten en drinken wanneer we honger of dorst hebben. Maar sta je er wel eens bij stil hoeveel voedingsproducten je consumeert in een jaar? Kunstenaar Itamar Gilboa heeft een mooi project bedacht rondom deze lastig te beantwoorden vraag: Food Chain Project.

food chain project

Food Chain Project

Food Chain Project is een pop-up supermarkt. In deze bijzondere supermarkt vind je witte gipsen sculpturen van verschillende voedingsproducten. Deze sculpturen representeren de totale voedingsconsumptie van Itamar Gilboa over 365 dagen. Voor zijn project gaat hij de confrontatie aan met zijn eigen eetgedrag. Van appels tot pizza’s en van salami tot stroopwafel; een jaar lang hield hij elke dag nauwkeurig bij wat hij at en dronk. Van ál deze geconsumeerde producten werden vervolgens de witte gipsen sculpturen gemaakt. En het leuke is: je kunt ze kopen!

Niet alleen zijn de witte gipsen producten leuk om te hebben, je steunt er ook nog een goed doel mee. Een deel van de opbrengst doneert Itamar namelijk aan verschillende organisaties die zich inzetten om honger de wereld uit te helpen. Na aankoop van bijvoorbeeld een sculpturen appel  ‘verandert’ deze weer in echte voeding, en zo is de Food Chain rond.

nog meer: wooninspiratie