WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

er-op-uit tip: de pluktuin

Tijd voor een vers bosje zomerbloemen op tafel? Of op zoek naar een leuke vakantie activiteit met de kinderen? Ga dan eens langs bij een pluktuin bij jou in de buurt en stel samen een boeket samen!

pluktuin

Tulpenseizoen

Wie houdt er nu niet van een mooie bos verse bloemen? Van januari tot eind april kon je bij de meeste pluktuinen al terecht voor de mooiste tulpen. Officieel begint het tulpenseizoen elk jaar op de derde zaterdag van januari. Op deze Nationale Tulpendag wordt op de Dam in Amsterdam de grote pluktuin op de Dam georganiseerd. Afgelopen jaar werd de Dam voor de tweede keer omgetoverd tot een waar tulpenparadijs. Wel 200.000 bloemen stonden klaar om geplukt te worden door bezoekers die zich eigenhandig maakte aan een mooi tulpenboeket!

Snijbloemen plukken

De meeste pluktuinen openen hun deuren weer in juli. Dit keer voor het plukken van snijbloemen. Maar hoe werkt een pluktuin nu precies? Heel simpel! Zoek op pluktuinen.nl een pluktuin bij jou in de buurt en stel zelf een mooi boeket samen voor een klein prijsje. Bij de meeste pluktuinen valt er veel meer te doen dan alleen bloemen plukken. Zo kun je bij De Zomerbloemen pluktuin kinderfeestjes vieren. Of ga naar de Pluktuin van Annemieke, huur een kajak en verken de bollenstreek eens via het water!

Nog een paar pluktips vóór het plukken:

  • De beste tijd om bloemen te plukken is ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat;
  • Let bij de keuze van de bloemen op de kleur en ook op de afwisseling van de bloemvorm;
  • Probeer de verschillende bloemen zo evenwichtig mogelijk over het boeket te verdelen;
  • Bij grote afstanden is het slim een emmertje met water mee te nemen;
  • Bij het op de vaas zetten snijdt u een stukje van steel;
  • Gebruik geen koud water en zorg dat er voldoende water in de vaas zit;
  • Het geplukte boeket niet vol in de zon zetten of op de tocht!

Bron: Groeten uit Soest

nog meer: wooninspiratie